Το νερό είναι το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που την περιβάλλουν. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν επακριβώς την λειτουργία του νερού, μιας και είναι το μοναδικό υγρό που σε χαμηλές θερμοκρασίες αντί να συστέλλεται, αντιθέτως διαστέλλεται. Είναι το μόνο υγρό που υπάρχει ταυτόχρονα και στις τρεις μορφές στην φύση: υγρή, στέρεη και αέρια. Επίσης έχει την υψηλότερη επιφανειακή αντίσταση από όλα τα υγρά και αψηφά την βαρύτητα και αναρριχάται πάνω σε φλοιούς γιγαντιαίων δέντρων ενάντια σε δεκάδες βαθμούς ατμοσφαιρικής πίεσης.

Με πειράματα που γίνανε εδώ και δεκάδες χρόνια από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αντιλήφθηκαν ότι το νερό αλλάζει μορφή ανάλογα τα ερεθίσματα που λαμβάνει από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης με έκπληξη είδαν ότι το νερό έχει μνήμη και αποθηκεύει μεγάλο μέρος πληροφοριών. Μπορεί να μην αλλάζει η χημική του σύσταση αλλά αλλάζει η δομή του νερού που είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Όταν λέμε η δομή του νερού, εννοούμε το πως οργανώνονται τα μόρια του. Μπορείς να παρατηρήσεις έτσι το πως ενώνονται τα μόρια με τις λεγόμενες συστάδες μορίων. Με αυτές τις συστάδες καταγράφει όλα τα ερεθίσματα που δέχεται, σαν μια κασέτα.

Σε πειράματα που γίνανε με νερό σε ποτήρια απέδειξαν ότι τα ποτήρια με νερό που δέχονταν θετικά συναισθήματα η δομή του νερού έπαιρνε πολύ ωραία σχήματα, ενώ στα ποτήρια που τα βρίζανε με κακές λέξεις η δομή του νερού γινόταν άσχημη. Έτσι το νερό που περνάει από χημικές επεξεργασίες και καταλήγει σε σωληνώσεις η δομή του γίνεται πολύ άσχημη και φτάνει στα σπίτια μας με κακή μοριακή δομή.

Σε σύγκριση που έγινε σε καθαρές πηγές και νερό της βρύσης η διαφορά ήταν ότι το νερό της πηγής είχε 10,000 φορές παραπάνω ενέργεια, πράγμα που το καθιστούσε θεραπευτικό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ακόμη και η σκέψη μας επηρεάζει το νερό, θετικά ή αρνητικά. Αν επηρεάζει η σκέψη μας το νερό, τότε επηρεάζει και εμάς, την υγεία μας, μιας και αποτελούμαστε 80% από νερό. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να είμαστε πνευματικά ήρεμοι.

Το νερό όπως ξέρουμε χρησιμοποιείται σε αρκετές εφαρμογές στο Φενγκ Σούι, για την ενεργοποίηση του Qi. Το νερό που χρησιμοποιούμε στο φενγκ σούι είναι πάντα τρεχούμενο και πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Το χρησιμοποιούμε με σιντριβάνια. με λιμνούλες, ποταμάκια κ.α.

Πρέπει να σεβόμαστε το νερό και να το αντιμετωπίζουμε σαν ζωντανό οργανισμό. Έτσι θα έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα στην υγεία μας και στις εφαρμογές του φενγκ σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;