Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί εξαρχής είναι ότι την πιο σημαντική ενέργεια τσι, την παίρνουμε από ένα χώρο που περνάμε τον περισσότερό μας χρόνο. Και αυτό συνήθως είναι η μόνιμη κατοικία μας. Το σπίτι που θεωρούμε ως βάση μας, ως έδρα μας. Είναι λογικό αν το σκεφτεί κάποιος, γιατί λειτουργούμε σαν ένα ηλιακό πάνελ, που παίρνουμε ενέργεια από το πιο κοντινό μας χώρο.

Πως επηρεάζουν όμως τα εξοχικά σπίτια, την καθημερινότητά μας; Αυτό εξαρτάται από την χρήση που κάνουμε. Αν δηλαδή μένουμε πάνω από τρεις μήνες το χρόνο στο σπίτι, τότε αυτό μας επηρεάζει εν μέρη. Αν όμως το χρησιμοποιούμε ένα δυο μήνες δεν έχουμε κάποιο λόγο να ανησυχούμε.

Όμως το ίδιο το σπίτι έχει τα χαρακτηριστικά του, λόγω του φενγκ σούι. Όλες οι κατοικίες έχουν φενγκ σούι, ανεξαρτήτως αν τις χρησιμοποιούμε ή όχι. Και αυτό συμβαίνει από την στιγμή που το σπίτι κλείνει με πόρτες και παράθυρα και εγκλωβίζεται μέσα το τσι. Έτσι δημιουργείται ένας ενεργειακός χάρτης.

Από αυτόν τον χάρτη θα εξαρτηθεί αν θα ληστέψουν το σπίτι, αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός σε κάποια επίσκεψη, αν δημιουργηθούν προβλήματα υδραυλικά, ηλεκτρολογικής φύσεως, στατικότητας κλπ.

Έτσι πριν χτίσουμε ή αγοράσουμε κάποια κατοικία, πρέπει να εφαρμοστεί μελέτη φενγκ σούι. Αυτό θα μας γλιτώσει από μελλοντικά προβλήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης αν κάποιος έχει αγοράσει ήδη κατοικία μπορεί να κάνει μια μελέτη φενγκ σούι για να εφαρμόσει θεραπείες.

Όταν πηγαίνουμε στο εξοχικό θέλουμε να ξεκουραζόμαστε, να περνάμε ευχάριστα, να χαλαρώνουμε. Και όπως τονίζω πάντα, το φενγκ σούι είναι η τέχνη της ευτυχίας αλλά και της πρόβλεψης και αποφυγής κάθε κακοτοπιάς. Και να τονίσω ότι το φενγκ σούι ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους, δεν είναι για όλους. Θα πρέπει να είναι κάποιος ιδιαίτερα ευγνώμων αν ένας επαγγελματίας σύμβουλος δεχτεί να κάνει μελέτη στην κατοικία του η στον επαγγελματικό του χώρο.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;