Στο φενγκ σούι τα σχήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Έτσι μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κτίρια, με το πως είναι κατασκευασμένα αρχιτεκτονικά και τι μορφή τους έχει δοθεί. Ανά τους αιώνες οι τάσεις αρχιτεκτονικής έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές υφές της καθημερινότητας αλλά και της χρηστικότητας του κτιρίου. Διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει ένα παλάτι που πρέπει να δείχνει επιβλητικό, διαφορετική προσέγγιση έχει ένας ναός που προσπαθεί να προσεγγίσει το θείο, ένα σπίτι, ένα εμπορικό κτίριο.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Εδώ θα αναλύσουμε το πως το Qi – Τσι, επηρεάζει τα κτίρια με τριγωνικές γωνίες, κεραμοσκεπές ή γενικότερα μυτερές σκεπές, δωμάτια με τριγωνική κατασκευή κλπ. Το σχήμα αυτό είναι χαρακτηριστικό του στοιχείου φωτιά, οπότε αυτά τα κτίρια μπορούμε να πούμε ότι το στοιχείο τους είναι φωτιά. Δεν είναι όμως καλό να έχουμε απέναντί μας ένα κτίριο με πολύ χαρακτηριστικά φωτιά. Δεν μιλάμε για ένα απλό κτίριο με μία κεραμοσκεπή τριγωνική αλλά για κτίρια σαν του Γκαουντί στην Ισπανία, το γνωστό La Sagrada Familia, που απεικονίζεται στην αρχική φωτογραφία.

Όπερα του Σίτνευ, Αυστραλία

Βέβαια η χρήση επεκτείνεται και σε πλατείες, κιόσκια εξωτερικού χώρου κλπ. που μπορούμε να τα δούμε σωστά με μια μελέτη φενγκ σούι.

Πόρτες τριγωνικές επίσης δημιουργούν στο δωμάτιο το στοιχείο φωτιά και θα πρέπει να αποφεύγονται σε κατοικίες. Ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά μνημεία δεν έχουν σχέση και μπορούν να τις χρησιμοποιούν. Θα μπορούσε όμως να προκληθεί κάποια φωτιά στον χώρο.

Οι πυραμίδες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πύρινης (φωτιά) κατασκευής
Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;