Το ανθρώπινο σώμα είναι μια μεταμόρφωση του τσι. Είναι δηλαδή ενέργεια, όπως θα υποστήριζαν οι σύγχρονοι φυσικοί. Πάνω σε αυτήν βάση η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική έχει δημιουργήσει ένα θησαυρό γνώσης με άκρως θεραπευτικά αποτελέσματα. Με τεχνικές βελονισμού, moxa, guasha, βοτανοθεραπεία, βεντούζες προσπαθεί να εναρμονίσει το τσι, ενέργεια, του σώματος ενός ασθενή προσπαθώντας να φέρει ισορροπία στα εσωτερικά όργανα

Μια ισορροπία του yin και yang, των πέντε στοιχείων, του qi, του jing και του shen, μέσα από μεσημβρινούς και σημεία βελονισμού. Οι μεσημβρινοί μπορεί κάποιος να τους φανταστεί σαν αόρατα ηλεκτρικά καλώδια που εφοδιάζουν τα εσωτερικά μας όργανα με επαρκή ενέργεια ώστε να εκτελούν σωστά τις λειτουργίες για τις οποίες προορίζονται. Όμως το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ ευαίσθητο σε διατροφή, άγχος, μη άσκηση και ως αποτέλεσμα τα όργανα αρχίζουν να δυσλειτουργούν. Αυτό λειτουργεί σαν ένα ατελείωτο ντόμινο που αν δεν βρεθεί λύση θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Τα όργανά μας, καρδιά, πνευμόνια, νεφρά, στομάχι, σπλήνα, έντερα, συκώτι κλπ είναι πάρα πολύ σημαντικά και αλληλοεπιδρούν. Με την ίδια ακριβώς λογική λειτουργεί και το φενγκ σούι. Φανταστείτε το σπίτι σαν ένα ανθρώπινο σώμα, και την ουράνια και γήινη ενέργεια να αλληλεπιδρούν πάνω του. Αν η ενέργεια του χώρου δεν είναι σωστή το σπίτι είναι άρρωστοι όπως και οι κάτοικοι του. Οι αυθεντικοί και πιστοποιημένοι σύμβουλοι Φενγκ Σούι είμαστε οι βελονιστές των κτιρίων, περιοχών κλπ. Προσπαθούμε να “γιατρέψουμε τα κτίρια ώστε να ζουν αρμονικά οι άνθρωποι εκεί.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι τα εσωτερικά μας όργανα λειτουργούν σε ένα 24ωρο κύκλο ανόδου και καθόδου. Και είναι λογικό αν το αναλογιστεί κάποιος, γιατί αν είχαμε σταθερή ενέργεια δεν θα κοιμόμασταν ποτέ για παράδειγμα. Παρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με την 24ωρη λειτουργία του. Θα δώσω εδώ ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα. Πότε πρέπει να τρώμε: είναι πολύ σημαντικό να τρώμε μέχρι της 4-5 το απόγευμα το αργότερο. Και αυτό γιατί το στομάχι και γενικότερα το πεπτικό δεν έχει επαρκή ενέργεια ώστε να κάνει την πέψη. Οπότε θα αναγκαστεί να πάρει ενέργεια από τα νεφρά με αποτέλεσμα να είμαστε κουρασμένοι. Λένε το πρωί να τρως σα βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος. Αν το ακολουθήσει κάποιος αυτό θα ζήσει αρκετά χρόνια.

Επειδή στις μελέτες φενγκ σούι λαμβάνω πολύ σοβαρά τον τομέα υγεία, για προληπτικούς αλλά και θεραπευτικούς σκοπούς, θα πρέπει να κατανοηθεί τι ακριβώς κάνουμε σε μια μελέτη. Αν το τσι της κατοικίας είναι καλό τότε το τσι θεραπεύει τον ασθενή από προβλήματα που τυχόν έχει. Με την ίδια λογική λειτουργεί και ο βελονισμός. Ξεμπλοκάρει το τσι και το διοχετεύει στα όργανα με αποτέλεσμα να επαναλειτουργούν σωστά. Αυτό στην απλοποιημένη του μορφή.

Μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση θα χρειαστεί εφαρμογή παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, φενγκ σούι, άσκηση και φυσικά την συμβουλή του γιατρού σας.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;