Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε στην κινέζικη φιλοσοφία είναι η σύλληψη της δυαδικότητας. Πως δηλαδή από το τίποτα δημιουργήθηκε το κάτι και πως αυτό διαχωρίστηκε στο γνωστό μας yin και yang. Η σύλληψη της ενέργειας Qi, που κυριαρχεί στο σύμπαν και είναι τα πάντα, ορίζουν το σημείο αναφοράς της ύπαρξης της ζωής.

Αν το καλό και το κακό έχουν όνομα θα πρέπει να το ονομάσουμε sheng qi και sha qi αντίστοιχα. Πάντα μιλάω για την ιδιότητα της ενέργειας. Αλλά όπως έχω αναφέρει το καλό και το κακό είναι σχετικό. Για παράδειγμα ένας σεισμός μπορεί να τον θεωρούμε κακό αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ισορροπεί τις τεκτονικές πλάκες. Μια μεγάλη φωτιά στο δάσος μπορεί να μοιάζει τραγικό, αλλά ανανεώνει φυσικά την βλάστηση και την βιοποικιλότητα.

Αν απλουστεύοντας την σκέψη μας θέλουμε να ερμηνεύσουμε το sheng qi, μπορεί να ερμηνευτεί σαν μια ενέργεια που ενισχύει την ζωή, στην οποία ενέργεια ενυπάρχουν οι ιδιότητες της ευεξίας και ευημερίας. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας μπορεί να φέρει αισθήματα ικανοποίησης, ευτυχίας και αισιοδοξίας. Μερικά παραδείγματα shen qi είναι ένας ανθισμένος κήπος, μις υγιή οικογένεια, μια αρμονική σχέση, μια επιχείρηση που λειτουργεί ομαλά, ένας καθαρός δρόμος, ένα υγιές δάσος, μια λίμνη με πολλά υγιή ψάρια, μια ήρεμη και γαλήνια παραλία κλπ. Το κλειδί για να είναι το σπίτι σου σε καλή κατάσταση είναι να μπορείς να φέρεις μέσα στην κατοικία όσο περισσότερο sheng qi μπορείς και αυτό από μόνο του θα δημιουργήσει της προϋποθέσεις της ευτυχίας.

Από την άλλη το sha qi είναι η ενέργεια που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αρρώστιες και γενικά δυσάρεστα πράγματα. Είναι μια δηλητηριώδης ενεργειακή κατάσταση που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Συχνά αναφέρεται και ως δολοφονική ενέργεια. Μερικά παραδείγματα για sha qi είναι πυλώνες υψηλής τάσης, μια άσχημη πολυκατοικία, μια ερημωμένη κατοικία, ένας κήπος που μυρίζει άσχημα, ένα βουνό άσχημο και δύσβατο με βράχια, ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος, ένα μεγάλο κενό ανάμεσα σε πολυκατοικίες που δημιουργεί ταχύτητα στον αέρα, ένας σκουπιδότοπος, ένα νεκροταφείο, κατάθλιψη, ασθένειες κλπ. Όταν έχουμε εσωτερικό ή εξωτερικό sha qi στην κατοικία μας ή στον επαγγελματικό μας χώρο θα πρέπει να το απομονώσουμε ώστε να κάνει λιγότερη ζημιά.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να φέρουμε στον χώρο μας sheng qi. Αυτό μπορεί να γίνει με απλές τεχνικές: να καθαρίζουμε το χώρο μας τακτικά, να προσπαθούμε να έχει ευχάριστο άρωμα το σώμα μας, να μην βάζουμε αφίσες ή φωτογραφίες ή πίνακες με δυσάρεστο περιεχόμενο στους τοίχους της κατοικίας μας, να ακούμε ευχάριστη μουσική, να προσπαθούμε να κρατάμε υγιή τα φυτά μας και τα κατοικίδιά μας.

Αν παρόλα αυτά παρατηρήσετε ότι τα λουλούδια ξεράινονται, υπάρχει ασθένεια σε κάποιο κάτοικο, διαμάχες μεταξύ των μελών της οικογένειας ή τον εργαζομένων σε ένα επαγγελματικό χώρο, αν κάτι δεν πάει καλά γενικότερα, καλό είναι να κάνετε μια μελέτη φενγκ σούι. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά ή να χρειστείτε να κάνετε ριζικές αλλαγές στην ζωή σας. Το φενγκ σούι δεν είναι παιχνίδι, είναι μια σοβαρή ανάλυση του χώρου και του χρόνου που διδάχτηκε τα τελευταία 5000 χρόνια από μεγάλους δασκάλους.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;