Η ευτυχία λένε, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας και μια στοχοπροσήλωηση των περισσότερων ανθρώπων. Από την άλλη ο καθορισμός της ευτυχίας είναι ένα προσωπικό ζήτημα ή μήπως όχι; Τι ορίζει την συνέπεια της ευτυχίας, που είναι η αρμονία και η γαλήνη;

Σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια που ορίζουν την ύπαρξη και διασφάλιση αυτής της αρμονίας. Το πρώτο και κύριο είναι η υγεία. Άνθρωπος ή εν γένη ον, χωρίς υγεία, υποφέρει και όταν υποφέρει το πνεύμα δεν μπορεί να βρει την γαλήνη που χρειάζεται. Ακρογωνιαία εφαρμογή του φενγκ σούι και πρωταρχικός μου στόχος ήταν και είναι πάντα η εναρμόνιση των ανθρώπων με την ενέργεια (τσι) των κτιρίων,, του εξωτερικού περιβάλλοντος εν πολλοίς, για την επίτευξη της υγείας. Και όταν μιλάμε για υγεία μιλάμε πάντα για σωματική και πνευματική.

Μια δεύτερη πολύ σημαντική παράμετρος είναι η ροή του πλούτου. Προφανώς και δεν εννοούμε τον πλούτο με την μορφή του χρήματος μόνο. Μιλάμε για εμπλουτισμό της καθημερινότητας με εμπειρίες και πνευματικό κορεσμό. Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν από την άλλη, οι κάτοικοι ενός σπιτιού να μην τους λείψουν ποτέ τα αγαθά, μιας και είναι βασική αρχή επιβίωσης και ανάπτυξης του πνεύματος.

Η ολοκλήρωση ενός έρωτα, ο γάμος, η επιτυχημένη συμβίωση, η γέννηση παιδιών είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί ή προσπαθούν να βρουν το έτερο ήμισυ. Αν κάποιος δηλαδή δεν έχει επιλέξει στοχευμένα να γίνει μοναχός, που σημαίνει συνειδητή απομάκρυνση από την λαϊκή ζωή, τότε αυτή η ολοκλήρωση είναι ένα μικρό κομμάτι ευτυχίας.

Αυτό το τρίπτυχο της ευτυχίας είναι κομμάτι βασικό στο φενγκ σούι και επιτυγχάνεται σχεδόν πάντα με ένα σπίτι με καλό φενγκ σούι, εκεί δηλαδή που το τσι δημιουργεί sheng qi, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο. Ένας άνθρωπος που είναι ευτυχισμένος, έχει και αυτοπεποίθηση και μπορεί να επιτύχει υψηλούς στόχους στην ζωή του ή απλά να ζήσει μια πολύ ευτυχισμένη ζωή.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;