Στο φενγκ σούι τα σχήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Έτσι μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κτίρια, με το πως είναι κατασκευασμένα αρχιτεκτονικά και τι μορφή τους έχει δοθεί. Ανά τους αιώνες οι τάσεις αρχιτεκτονικής έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές υφές της καθημερινότητας αλλά και της χρηστικότητας του κτιρίου. Διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει ένα παλάτι που πρέπει να δείχνει επιβλητικό, διαφορετική προσέγγιση έχει ένας ναός που προσπαθεί να προσεγγίσει το θείο, ένα σπίτι, ένα εμπορικό κτίριο.

Εδώ θα αναλύσουμε το πως το Qi – Τσι, επηρεάζεται από στρογγυλά δωμάτια, στρογγυλά κτίρια και γενικότερες δομές, όπως γέφυρες καμπυλωτές αλλά και εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως σιντριβάνια σε κυκλικό σχήμα, αγάλματα κλπ.

Το κυκλικό, στρογγυλό σχήματα είναι στοιχείο μέταλλό και σαν τέτοιο εκφράζεται μέσα από μελέτες και εφαρμογές. Η χρήση του προϋποθέτει την αρχική μελέτη του κτιρίου ή του χώρου που εφαρμόζεται.

Στα στρογγυλά κτίρια το τσι αυξάνει ταχύτητα και αυτό κάνει τους υπαλλήλους να δουλεύουν πιο πολύ. Από την άλλη μπορεί να τους εξαντλήσει και να δημιουργήσει τσακωμούς. Αν βάλουμε στρογγυλά τραπέζια σε ένα εστιατόριο αυτό θα κάνει τους πελάτες να τρώνε πιο γρήγορα και να αδειάζει το εστιατόριο σχετικά γρήγορα. Αυτό είναι ιδανικό για ταχυφαγεία με μεγάλη κίνηση.

Βέβαια η χρήση επεκτείνεται και σε πλατείες, κιόσκια εξωτερικού χώρου κλπ. που μπορούμε να τα δούμε σωστά με μια μελέτη φενγκ σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;