Στο φενγκ σούι τα σχήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Έτσι μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κτίρια, με το πως είναι κατασκευασμένα αρχιτεκτονικά και τι μορφή τους έχει δοθεί. Ανά τους αιώνες οι τάσεις αρχιτεκτονικής έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές υφές της καθημερινότητας αλλά και της χρηστικότητας του κτιρίου. Διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει ένα παλάτι που πρέπει να δείχνει επιβλητικό, διαφορετική προσέγγιση έχει ένας ναός που προσπαθεί να προσεγγίσει το θείο, ένα σπίτι, ένα εμπορικό κτίριο.

Empire State Building, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Εδώ θα αναλύσουμε το πως το Qi – Τσι, επηρεάζει τα κτίρια με ορθογώνια παραλληλόγραμμες γραμμές. Το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μπορεί να είναι σε κάθετη ή οριζόντια θέση. Είναι κοινό στις σημερινές κατασκευές και ιδιαίτερα επηρεάζεται από το οικόπεδο μέσα στο οποίο κατασκευάζεται. Αν δλδ το οικόπεδο είναι ορθογώνιο τότε είναι λογικό το κτίριο να μην είναι τετράγωνο αλλά να ακολουθεί το οικόπεδο σε σχήμα.

Το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο είναι το στοιχείο ξύλο στο φενγκ σούι, που είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γιατί μπορεί να μας φέρει αρκετά προβλήματα. Σαν κατασκευή είναι αρκετά καλή στην ροή του Τσι, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που μας απασχολεί.

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ στις κατασκευές ανά τους αιώνες από διάφορους πολιτισμούς και θεωρείται ευρέως αποδεκτή κατασκευή.

Οι χώροι για αγωνίσματα συνήθως είναι ορθογώνια παραλληλόγραμμα, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα τέννις, γήπεδα football κλπ.
Σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να γίνει μελέτη για να τοποθετηθεί στο σωστό σημείο οποιαδήποτε θεραπεία ξύλου.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;