Στο φενγκ σούι τα σχήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Έτσι μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κτίρια, με το πως είναι κατασκευασμένα αρχιτεκτονικά και τι μορφή τους έχει δοθεί. Ανά τους αιώνες οι τάσεις αρχιτεκτονικής έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές υφές της καθημερινότητας αλλά και της χρηστικότητας του κτιρίου. Διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει ένα παλάτι που πρέπει να δείχνει επιβλητικό, διαφορετική προσέγγιση έχει ένας ναός που προσπαθεί να προσεγγίσει το θείο, ένα σπίτι, ένα εμπορικό κτίριο.

Κατοικία σε ελληνικό νησί

Εδώ θα αναλύσουμε το πως το Qi – Τσι, επηρεάζει τα κτίρια με τετράγωνη κατασκευή και πως το Τσι αυτό είναι κατάλληλο για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Το τετράγωνο σχήμα στο φενγκ σούι είναι σαν το άγιο δισκοπότηρο της αρμονίας. Η ροή του Τσι είναι ομαλή και συνιστάται τόσο για κατοικίες όσο και επαγγελματικούς χώρους. Οι άνθρωποι έστω και ασυναίσθητα κατασκευάσαν σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη κατοικίες σε σχήμα τετράγωνο.

Η διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, κήπων κλπ. είναι σε μια αρμονία με το τετράγωνο σχήμα και είναι ακρογωνιαίο χαρακτηριστικό στις κατασκευές. Η γη σαν στοιχείο δημιουργεί μια ισορροπία και μια σταθερότητα που είναι αναγκαία στις ανθρώπινες σχέσεις και στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Άρα όταν είναι να επιλέξουμε ένα διαμέρισμα να μείνουμε, καλό είναι να να έχει τεράγωνο σχήμα και να μην είναι άναρχα δομημένο. Το ίδιο ισχύει και για επαγγελματικό χώρο.

Η σωστή διαμόρφωση και χρήση των στοιχείων σε κήπους θα πρέπει να γίνει μετά από μια μελέτη φενγκ σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;