Η νέα σειρά του Netflix, How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny – Πως να ζεις χωρίς υποθήκη με την Sarah Beeny, είναι μια σειρά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, κι όχι μόνο, οι οποίοι δεν θέλουν να υποθηκεύσουν τη ζωή τους δουλεύοντας για να πληρώσουν μία κατοικία. Η σύγχρονη τάση επέβαλε μέχρι και πρόσφατα, ότι άνθρωποι όταν θέλουν να αποκτήσουν μία κατοικία, θα πρέπει να πάρουν ένα δάνειο από μια τράπεζα. Αυτό βέβαια θα έχει ως συνέπεια ότι θα δουλεύουν μια ολόκληρη ζωή για την αποπληρωμή αυτού του δανείου.

Ο μισθός ενός υπαλλήλου, δεν επαρκεί για να αγοράσει κάποιος μια κατοικία. Γι’ αυτό το λόγο της τελευταίες δεκαετίας οι τράπεζες βρήκαν μια πολύ καλή αφορμή για να πλουτίσουν. Πληρώνοντας υπέρογκα ποσά για την απόκτηση μιας κατοικίας οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σ’ ένα φαύλο κύκλο. Όμως αν κάποιος δεν ακολουθήσει την πεπατημένη και προσπαθήσει με εναλλακτικούς τρόπους αλλά και έξυπνες λύσεις να βρει τρόπο, για να κάνει το όνειρό πραγματικότητα, τότε θα δούμε μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων.

Η έννοια της κατοικίας στη σύγχρονη κοινωνία, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα στερεότυπα προσπαθεί αυτή η σειρά να αναιρέσει. Μια εκκλησία που γίνεται κατοικία ένα παλιό λεωφορείο που γίνεται διαμέρισμα, μια βάρκα που γίνεται ένα φανταστικό στούντιο, ένα κοντέινερ που γίνεται πολυτελές διαμέρισμα.

Στην τελική τι είναι σημαντικό; Να μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένοι ή να πρέπει να δουλεύουμε μια ολόκληρη ζωή για να αποκτήσουμε κάτι που θα μας θα τα καταστρέψει την ίδια την ζωή και θα μας υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο;

Όλες αυτές οι εναλλακτικές μορφές κατοικίας, έχουν τις ρίζες τους, σε κινήματα της δεκαετίας 60,70 αλλά και σε κοινωνίες που βασίζονται στην στην ποιοτική ζωή και στην αγάπη προς το περιβάλλον.

Βέβαια στη σειρά αυτή, παρατηρούμε και συμπεριφορές που δεν επικροτούμε. Για παράδειγμα κάποιοι παίρνουν δάνειο, και ζουν μια πολύ λιτή ζωή, προκειμένου να χρεώσουν το δάνειο. Αγοράζουν τρόφιμα πολύ φθηνά, κακής ποιότητας,για να αυξήσουν τη δόση δανείου. Αν παρακολουθήσετε την σειρά να κρατήστε μόνο τα καλά.

Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό σαν FengShui.gr; Είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι και πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της κατοικίας και ευτυχίας. Μέσα από τις μελέτες μας προσπαθούμε να πετύχουμε την ολοκλήρωση τέτοιων ονείρων σε πραγματικό επίπεδο.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;