Η κατανόηση του Qi, είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να αρχίσει να καταλαβαίνει το Φενγκ Σούι. Δεν πρόκειται για κάτι το εξωπραγματικό, αλλά είναι σαν να κατανοείς την έννοια του ηλεκτρισμού. Μπορεί να μην τον βλέπεις αλλά είναι εκεί και έχει άπειρες εφαρμογές. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το Φενγκ Σούι. Το Qi υπάρχει και το φενγκ σούι είναι μια εφαρμογή του.

Αν όλα είναι ενέργεια, τότε η γνώση της αλληλεπίδρασης μπορεί να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Αυτό θα προσπαθήσω να αναλύσω σε αυτό το μικρό άρθρο.

Από την στιγμή που η γνώση του Qi, πέρασε πολλούς πειραματισμούς ήταν αναπόφευκτο οι άνθρωποι να προσπαθήσουν να επιτύχουν χειροπιαστά αποτελέσματα με κύριο στόχο την ευημερία. Και δεν εννοείται ευημερία χωρίς υγεία.

Η παρατήρηση ότι η υγεία μας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Φενγκ Σούι του σπιτιού που ζούμε, της ροής της ζωτικής ενέργειας δηλαδή, ώθησε στην εφαρμογή τεχνικών, ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι ενός σπιτιού. Σημασία έχει πρώτα να φτιαχτεί ο χάρτης της κατοικίας, που μόνο ένας επαγγελματίας σύμβουλος Φενγκ Σούι μπορεί να κάνει και μετά θα μπορεί να βρεθεί ο χώρος που θα είναι κατάλληλος για το κρεβάτι. Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγείας, ψυχικής και σωματικής.

Και βέβαια η ερώτηση που μου έχει τεθεί πολλές φορές είναι: μπορεί πράγματι το φενγκ σούι να βοηθήσει την υγεία μου; Καταρχήν να τονίσουμε ότι θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιος τον γιατρό του για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Όσον αφορά το φενγκ σούι βεβαίως και θεραπεύει. Αν κάποιος είναι ασθενής και λαμβάνει λάθος φαρμακευτική αγωγή για παράδειγμα δεν θα γίνει ποτέ καλά. Αν όμως πάρει τα σωστά φάρμακα θα βοηθηθεί και θα ιαθεί. Αυτό συμβαίνει και στο φενγκ σούι. Αν βάλεις κάποιον σε μια ενέργεια, ορεινό Qi το ονομάζουμε, που είναι καλή, τότε αυτό το Qi θα τον φορτίσει όπως μια μπαταρία με καλή ενέργεια. Ένας άνθρωπος, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενέργεια, αν φορτωθεί από μια καλή ενέργεια είναι λογικό να καλυτερέψει την υγεία του ή ακόμη να θεραπευτεί. Υπάρχει σαφές και μια τεράστια βιβλιογραφία στα κινέζικα που έχει ιστορία 5000 χρόνια!

Αν ο βελονισμός θεραπεύει, τότε και το φενγκ σούι μπορεί να θεραπεύσει γιατί βασίζονται στην ίδια λογική και χρησιμοποιούν την ίδια γνωσιακή βάση, όπως και η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.  Η κινέζικη κοσμοθεώρηση δεν χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές αντιλήψεις. Έχουν μια σταθερή βάση, της ύπαρξης του Qi και μέσω αυτής δημιούργησαν εκατοντάδες εφαρμογές.

Αν κάποιος δεν έχει καλή υγεία το πιο πιθανό είναι το φενγκ σούι της κατοικίας να έχει sha qi, δηλαδή δηλητηριώδης τσι. Σε πολλές κατοικίες υπάρχει λύση, σε άλλες χρειάζονται ριζικές αλλαγές και σε μερικές θα πρέπει να μετακομίσει κάποιος από την κατοικία. Όμως πάντα να αντισταθμίζει κάποιος τα καλά και τα κακά. Μπορεί να μετακομίσει αλλά να καλυτερέψει την υγεία του κατά πολύ.

Μερικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας: πάχος, αδύνατος/η, κουρασμένος συνέχεια, κρίσεις πανικού, κακό ύπνο, αρρυθμίες, ταχυπαλμίες, κακές εξετάσεις αίματος, άσθμα, πεπτικά προβλήματα κλπ.

Η υγεία μας είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε και να μην εμπιστευόμαστε δήθεν επαγγελματίες σύμβουλους φενγκ σούι παρά μόνο πιστοποιημένους για να μην έχουμε προβλήματα επιπλέον.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;