Η γεωπαθολογία είναι μια θεώρηση που εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο και βασίζεται στην πεποίθηση ότι η γη εκπέμπει βλαβερή ακτινοβολία σε πολλά μέρη και αυτά πρέπει να αποφεύγονται.  Οι τοποθεσίες όπου υπάρχει βλαβερή γήινη ακτινοβολία ονομάζονται «γεωπαθογόνες» ή και «διαταρακτικές » ζώνες. Δημιουργούνται αφενός από ενεργειακά πλέγματα και αφετέρου από υδάτινες φλέβες και κατολισθήσεις, καθώς και υπόγειους αγωγούς υδάτων σε συνδυασμό με τα πλέγματα.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η χρήση μπετόν και του μετάλλου που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του, ελκύουν σε μεγάλο βαθμό αυτή την παθογόνα ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από ένα σεισμό, που δημιουργεί επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων μέσα σε αυτή την ακτίνα. Ένα παράδειγμα γεωπαθολογίας είναι τα δέντρα που στραβώνουν στραβά. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η ενέργεια. η γήινη δεν είναι καλή εκεί, είναι παθογενής.

Αυτές οι παθογόνες ζώνες και περιοχές βλάπτουν υποστηρίζουν το ανθρώπινο σώμα με αποτέλεσμα να προκαλούνται ασθένειες πολλών ειδών όπως υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα,στειρότητα, αλλά και καρδιακές και κυκλοφορικές διαταραχές, αδυναμία, κακή διάθεση, διαταραχές του ύπνου, πονοκέφαλοι, πόνοι των νεύρων και των οστών, νευρικότητα και ευερεθιστότητα, αδυναμία συγκέντρωσης.

Υποστηρίζουν ότι η γεωπαθητική  επιβάρυνση μπορεί να μετρηθεί με διαγνωστικές συσκευές όπως για παράδειγμα το Vega- Test.

Vega test

Αυτή η θεώρηση είναι για μένα ξεκάθαρα μια ελλιπής αντίληψη της έννοιας, της διαδραστικότητας και της μεταμόρφωσης του Qi.  Στην κινέζική φιλοσοφία και μεταφυσική, η έννοια του Qi έχει αναλυθεί επαρκώς και μάλιστα έχουν δημιουργήσει πολλαπλές τεχνικές για το γήινο και ουράνιο Qi.Επί χιλιάδες χρόνια δάσκαλοι και πολλές διαφορετικές σχολές ασχολήθηκαν με το φαινόμενο του σχηματισμού του γήινου τσι αλλά και το πάντρεμα του με το ουράνιο. Αυτό που ανακάλυψαν βοήθησε τους ανθρώπους στην ιατρική (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική), στην φιλοσοφία (Ζεν), στην δόμηση κατοικιών και πόλεων (Feng Shui) αλλά και σε μεταφυσικές τέχνες (πρόβλεψη).

Όταν υπάρχει ένα τόσο ολοκληρωμένο και αυτάρκης γνωστικά πεδίο, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιούμε μικρά θραύσματα γνώσης σαν νέα ρεύματα; Η Σχολή της Μορφής για παράδειγμα που έδινε μεγάλη σημασία στα εξωτερικά χαρακτηριστικά είχε αναλύσει σε βάθος και με σαφήνεια πως το Qi διαδρά και δημιουργεί τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής, όπως βουνά, λίμνες, πεδιάδες και πως πρέπει να χτίζουμε, τι να προσέχουμε κλπ. Γιατί λοιπόν να αναλωνόμαστε και να το παίζουμε ότι ανακαλύψαμε τον τροχό από την αρχή όταν αυτό που κάνουνε δεν είναι παρά μια μικρή πολύ κακή αντιγραφή ενός τεράστιου γνωστικού πεδίου, της κινέζικης σοφίας πάνω στην μελέτη του Qi.

Επίσης το πιο τραγικό στην όλη ιστορία δεν είναι μόνο ότι υπάρχει ελλιπής γνώση αυτών που ασχολούνται με την γεωπαθολογία αλλά υπάρχει και το κομμάτι των θεραπειών που βασίζεται στην πώληση ράβδων και άλλων σχετικών εργαλείων που υποτίθεται θεραπεύουν κάποια παθολογία της γης και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα.

Ζούμε σε ένα κόσμο που η ημιμάθεια κυριαρχεί και οι παραδοσιακές τεχνικές, αλλά και οι πραγματικοί δάσκαλοι τείνουν να εκπίπτουν. Γιατί δάσκαλος δεν είναι μόνο αυτός που έχει την γνώση αλλά αυτός που θα την μεταλαμπαδεύσει με αγάπη και ηθική. Επίσης δάσκαλος είναι αυτός που θα κατανοήσει και θα συμπληρώσει σε αυτό το γνωστικό κομμάτι επιπλέον στοιχεία, ώστε να συνεχιστεί η γνωστική αλυσίδα.

Όσον αφορά το κομμάτι του Feng Shui δεν έχει καμία σχέση με την γεωπαθολογία και δεν θα πρέπει να το μπερδεύουμε. Το Φενγκ Σούι είναι η “ιατρική του χώρου”, είναι η μελέτη του Qi., ουράνιου και γήινου πάντα σε συνάρτηση με τον άνθρωπο.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;