Υπάρχει ένας σχετικός μύθος σχετικά με την λειτουργία των λουλουδιών σε σπίτια και καταστήματα. Πολύ συχνά συναντάμε άρθρα που αναφέρονται στα αποξηραμένα άνθη ως κακό φενγκ σούι και ως πηγή κακής ενέργειας. Με την ίδια λογική αναφέρονται σε κάκτους ως πηγή κακού τσι.

Τα αποξηραμένα φυτά, όπως και τα ζωντανά είναι σημαντικό να είναι καθαρά και να φαίνονται όμορφα. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Ένα μπουκέτο αποξηραμένα φυτά, αν είναι καλαίσθητα, μπορεί να θεωρηθούν εξαιρετική ιδέα διακόσμησης και δεν έχουν σχέση με κακό φενγκ σούι. Το σημαντικό είναι να είναι όμορφα και να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά τους κάκτους, ισχύει το ίδιο. Πρόκειται για υπέροχα φυτά και εννοείται ότι δεν εκπέμπουν καμία αρνητική ενέργεια και τα τοποθετούμε όπου θέλουμε.

Το βασικό που πρέπει να προσεχθεί στην κρεβατοκάμαρα είναι, να τοποθετήσουμε φυτά που ελευθερώνουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Υπάρχουν αρκετά φυτά όπως η “γλώσσα της πεθεράς” κα,

Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε φυτά σε ένα βωμό στο σπίτι μας, θα πρέπει να είναι ζωντανά όμως, για τον λόγο ότι αναφερόμαστε σε μια θεότητα οποιασδήποτε θρησκείας και αν είναι αυτή.

Όσον αφορά τα μπαμπού υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική για ενεργοποίηση της “γωνίας του έρωτα”, που την βρίσκουμε ύστερα από μελέτη κατοικίας. Δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το βρει μόνος του, αλλά χρειάζεται επαγγελματία σύμβουλο που θα κάνει ακριβείς μετρήσεις, θα δημιουργήσει χάρτες και θα εφαρμόσει τεχνικές.

Τα λουλούδια, είτε για λόγους καλαισθησίας, είτε για λόγους θρησκευτικούς, είτε για λόγους εφαρμογής τεχνικών φενγκ σούι είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στην καθημερινότητά μας.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;