Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για το τι είναι το φενγκ σούι, έχουν πουλήσει τόσα πολλά αντικείμενα στο όνομα του φενγκ σούι, έχει δημιουργηθεί τόσος ντόρος σε όλο τα lifestyle περιοδικά ανά τον κόσμο για τις πιο ιν τάσεις, που πραγματικά δικαίως αναρωτιέται κάποιος: τι είναι τελικά το φενγκ σούι;

Το φενγκ σούι είναι μια πανάρχαια τεχνική, που για πολλούς αιώνες παρέμεινε κρυφή. Μπορούσε να την χρησιμοποιήσει μόνο ο αυτοκράτορας και παρέμενε άγνωστη για σχεδόν όλους. Και εδώ γεννιέται το ερώτημα: πόσες άλλες τέχνες της αρχαιότητας χάθηκαν για να μην πέσουν στα χέρια ανθρώπων που θα έσπερναν το όλεθρο και την καταστροφή. Γιατί ναι, το φενγκ σούι στην πραγματική εφαρμογή του είναι μια πανίσχυρη τεχνική και μπορώ να πω ότι είναι τόσο δυνατή που θα την συγκρίνω με την δυτική αντίληψη της δύναμης: μια πυρηνική βόμβα.

Και να κάποιος δεν το πιστεύει, δικό του θέμα. Εδώ δεν θα προσπαθήσουμε να πείσουμε κάποιους αν ορισμένα πράγματα ισχύουν ή όχι. Δεν είναι αυτός ο σκοπός. Αν κάποιος δεν κατανοεί κάτι, ίσως χρειαστεί πολλές ζωές να το κατανοήσει.

Η βασική κατανόηση για να ξεκινήσει κάποιος να κατανοήσει το φενγκ σούι είναι η κατανόηση, έστω και βασική, του τσι – qi. Είναι τόσο μεγάλο το ζήτημα του Τσι και τόσο εκτενής βιβλιογραφία επί χιλιετίες σε τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς, που δεν μπορούμε να πιάσουμε ούτε την άκρη του νήματος σε αυτήν εδώ την μικρή περιγραφή. Πρέπει να κατανοηθεί ότι όλα τα όντα σε όλα το σύμπαν ή σύμπαντα, όλοι οι πλανήτες, οι ήλιοι, οι μαύρες τρύπες, δεν είναι παρά άλλη μια έκφραση, παροδική του τσι.

Οι μορφές που μπορεί να πάρει το τσι είναι άπειρες. Ορατές και αόρατες. Στην αρχαία Ελλάδα το ονομάζανε Αιθέρα, στην Ινδία Πράνα κλπ.

Η εξερεύνηση του τσι όσον αφορά το περιβάλλον, γίνεται με την μοναδική τέχνη που απέμεινε ζωντανή ανά τους αιώνες, το φενγκ σούι. Εμείς οι επαγγελματίες σύμβουλοι εξερευνούμε με μια πληθώρα μεθόδων πως μπορούμε να φέρουμε αρμονία στην ροή αυτής της εκπληκτικής ενέργειας σε ένα χώρο. Είναι μια πολύπλοκη δουλειά που απαιτεί αρκετές γνώσεις και χρόνια εμπειρία. Για αυτό τον λόγο μην αφήνεις αδαείς να μιλάνε για πράγματα που δεν ξέρουν και πόσο μάλλον να τα εφαρμόζεις.

Στο φενκγ σούι, γίνεται εφαρμογή της γήινης ενέργειας σε συνδυασμό με την ουράνια ενέργεια και πάντα σε συνδυασμό με τον άνθρωπο. Η τέταρτη διάσταση είναι η εφαρμογή του χρόνου με συγκεκριμένες τεχνικές πρόβλεψης.

Φαντάσου ένα υδραυλικό που προσπαθεί να δημιουργήσει μια σωστή ροή του νερού στο σπίτι σου. Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε με την εφαρμογή του φενγκ σούι σε μια κατοικία ή ένα επαγγελματικό χώρο. Να μπορεί η ζωτική ενέργεια να ρέει σωστά στο χώρο. Το αποτέλεσμα θα είναι θεραπευτικό, αρμονία, ευτυχία και αρκετά καλή ευζωία.

Όταν ο νους είναι σε αρμονία το σώμα είναι υγιής. Όταν η ενέργεια ρέει σωστά και αρμονικά, τότε όλες οι πτυχές μας θα είναι ευνοϊκές. Γιατί το μεγάλο μυστικό του φενγκ σούι είναι ότι η ίδια η ενέργεια θεραπεύει, δημιουργεί τύχη και αρμονία. Αν το νερό ρέει χωρίς φράγματα, μικρόβια και σκουπίδια, τότε το ποτάμι είναι υγιή, τα ψάρια ευημερούν, τα πουλιά έχουν τροφή, ο άνθρωπος ζει αυτάρκης. Όλα συνδεόνται, όλα είναι ένα.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;