Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 15 Φεβρουαρίου 2018. Στο Φενγκ Σούι όμως επειδή χρησιμοποιούμε το Ηλιακό Ημερολόγιο Hsia 夏 , το οποίο είναι και γνωστό σαν το Ημερολόγιο των Δέκα Χιλιάδων Χρόνων (万年历), και βασίζεται σε ένα κύκλο 60 ετών, το έτος αλλάζει στις 4 Φεβρουαρίου 2018 και μπαίνουμε στο έτος Wu Xu Nian 戊戌年 του Γήινου Σκύλου.

Ξέρατε ότι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι γνωστή και ως το το Φεστιβάλ της Άνοιξης; Γιατί; Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτή η μέρα ήταν η αρχή της Άνοιξης. Στα παλιά χρόνια οι Κινέζοι περιμένανε αυτήν την ημέρα, μιας και σηματοδοτούσε ότι οι κρύες μέρες δεν θα ερχόταν άλλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης. Συνήθως η κινέζικη πρωτοχρονιά, είναι μια μικρή υπόσχεση για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο σκύλος στην κινέζικη μεταφυσική ονομάζεται και ως Ουράνια Πόρτα. Προωθεί την πνευματική πρόοδο και εξέλιξη. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Βούδας Σιντάρτα Γκαουτάμα, γεννήθηκε το 563 π.Χ., στο έτος του γήινου σκύλου στο Lumbinī, του Νεπάλ. Ως εκ τούτω, θα πρέπει αυτό το έτος να περιμένουμε περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται με πνευματικά και θρησκευτικά ζητήματα. Επίσης μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα γεννηθούν αυτό το έτος θρησκευτικοί ή πνευματικοί ηγέτες.

Το έτος θα είναι ιδιαίτερο τυχερό για αυτούς που γεννήθηκαν τα έτη 1922,1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

Όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να προσέξουμε τις κατευθύνσεις San Sha 三煞, Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 2018. Σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι συνετό να μην κάνουμε κατά την διάρκεια του έτους καμία εργασία μικρή ή μεγάλη και να μην ενοχλήσουμε έτσι αυτή την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει προβλήματα.
San Sha (The Three Killings) – Βόρεια (337.5º-22.5º ) – Το πιο επικίνδυνο για φέτος.

Tai Sui (The Grand Duke of Jupiter) – ΒόρειοΔυτικά (292.5º – 307.5º)
Sui Po (Year Breaker) – ΝότιοΑνατολικά (112.5º – 127.5º)

Όταν αλλάζει το έτος στο Feng Shui, αλλάζει και η υφή του Qi που έρχεται από τις οκτώ κατευθύνσεις. Είναι τα λεγόμενα ετήσια άστρα, Ιπτάμενα Άστρα, που ανάλογα την ποιότητά τους αλλά και τα άστρα των ανακτόρων που έχουμε ήδη στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο δημιουργούν μια αλληλεπίδραση που έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας.

Έχοντας αυτά στο νου μας και ξέροντας τι μπαίνει στο χώρο μας θα μπορούμε αποτελεσματικά να βοηθήσουμε σε μια αρμονική συνύπαρξη με λίγα απρόοπτα.

Μερικά άστρα θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Αυτά είναι το άστρα 2 (θέματα υγείας), το 3 (ληστείες, χωρισμοί) και ιδιαίτερα το άστρο 5 που δημιουργεί ολικές καταστροφές.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες:

• Το άστρο 9 μωβ, βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού και δεν θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και ούτε θα μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει κάποια διάδραση.

Το άστρο 1 λευκό, έρχεται από την κατεύθυνση NorthWest – ΒόρειοΔυτικά.
Είναι το άστρο της Σοφίας αλλά και του ερωτισμού.Προσοχή αν εκεί είναι κρεβατοκάμαρα μιας και μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες εξωσυζυγικές σχέσεις σε άντρες. Το 1 επίσης είναι πολύ καλό άστρο για θέματα σπουδών.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα.

• Το άστρο 2 μαύρο έρχεται από την κατεύθυνση West – Δυτικά.
Το άστρο 2 δημιουργεί ασθένεια, πάχος, άρρωστες διαπροσωπικές σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα.Σε συνδυασμό με το άστρο 5 δημιουργεί θάνατο, ενώ ο συνδυασμός 9-2 είναι επίσης πολύ επικίνδυνος μιας και ενισχύει τις κακές ιδιότητες του 2. Επίσης πολύ επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός 2-3 και 2-2.Η θεραπεία είναι στρογγυλά σχήματα με μεταλλικό χρώμα, κατά προτίμηση χρυσό ή ασημί.

• Το άστρο 3 τυρκουάζ έρχεται από NorthEast –ΒόρειοΑνατολικά.
Το 3 είναι ένα άστρο που μπορεί να μας βάλει πολύ εύκολα σε μπελάδες. Χάσιμο χρημάτων, νομικά προβλήματα, τσακωμοί, χωρισμοί, ληστείες και κλοπές, πρόστιμα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη αλλά και με τραυματισμούς σε πόδια.Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντήσει τα μηνιαία άστρα 1, 3, 5.
Θεραπεία θέλει χρώμα κόκκινο.

• Το άστρο 4 πράσινο έρχεται από κατεύθυνση NorthEast – ΒόρειοΑνατολικά.
Πρόκειται για ένα άστρο ερωτικό, ένα άστρο ομορφιάς και διαπαιδαγώγησης. Επίσης έχει μεγάλη σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και θα ευνοήσει ιδιαίτερα όσους ασχολούνται.
Η χρήση του, σε συνδυασμό με το άστρο 1, μπορεί να προκαλέσει ξελογιάσματα αλλά και διάφορα ερωτικές παρεκτροπές. Αν βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο γιου μπορεί να προκαλέσει σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα.Σε σχέση με θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη.
Θεραπεία θέλει κόκκινο χρώμα.

• Το άστρο 5 κίτρινο έρχεται από την κατεύθυνση North – Βορρά.
Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άστρο, ονομαζόμενο και ως άστρο καταστροφής ή άστρο του αυτοκράτορα. Προκαλεί ολική καταστροφή, καθώς και θάνατο.
Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία σε συνδυασμούς όπως το μηνιαίο 2 ή 3.
Σε συνδυασμό με το 2 μπορεί να προκαλέσει θάνατο, πτώχευση. Θεραπεία χρυσά στρογγυλά διακοσμητικά.
Σε συνδυασμό με το 3 μπορεί να προκαλέσει οικονομική καταστροφή.
Σε θέματα υγείας έχει σχέση με το στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (πεπτικό σύστημα).

• Το άστρο 6 λευκό έρχεται από την κατεύθυνση SouthWest – ΝοτιοΔυτικά.
Πρόκειται για ένα άστρο που δημιουργεί αυταρχικές συμπεριφορές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ.Επίσης μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά, προβλήματα υγείας σχετικά με τα πνευμόνια ή το παχύ έντερο. Αν συνδυαστεί με το μηνιαίο άστρο 3 που θα επισκεφτεί το ανάκτορο, μπορεί να επιδεινώσει θέματα υγείας αλλά και να δημιουργήσει τσακωμούς.

• Το άστρο 7 κόκκινο, έρχεται από East – Ανατολικά.
Το άστρο 7 έχει σχέση με το στόμα αλλά και με τον πλούτο. Σε συνδυασμό με το 2, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το παχύ έντερο και τα πνευμόνια.Αν χρησιμοποιηθεί να βγάλει χρήματα είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό άστρο σε σχέση με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τροφή, μάρκετινγκ, διαφήμιση.Αν είναι στην κρεβατοκάμαρα θα έχουμε πισώπλατα κουτσομπολιά.

• Το άστρο 8 λευκό έρχεται από την κατεύθυνση SouthEast – ΝότιοΑνατολικά.
Το άστρο 8 είναι το άστρο που θα φέρει την ισορροπία σε όλα τα άλλα άστρα αν το φέρουμε μέσα στο σπίτι. Είναι αυτό που θα ηρεμήσει την κατάσταση. Επίσης είναι και άστρο πλούτου που θέλει τον χρόνο του, μιας και το στοιχείο είναι η Γη.Θα φέρει κέρδη σε όσους ασχολούνται με την γη, και κερδίζουν χρήματα. Γενικά θεωρείται ένα πολύ καλό άστρο.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (πεπτικό σύστημα).

Μηνιαία άστρα 2018

Πιο κάτω παραθέτουμε τα μηνιαία άστρα 2018. Οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι όπως αυτές στον πίνακα με τα ετήσια άστρα πιο πάνω.

Είναι σημαντικό κάθε μήνα να κοιτάζουμε τον πίνακα με τα μηνιαία, γιατί ένας κακός συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Σημαντικό βέβαια είναι να παρατηρήσουμε ότι το σωστό είναι να μας συμβουλευτείτε για μια μελέτη στην κατοικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ενώ τα ετήσια ιπτάμενα άστρα είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τα άστρα των ανακτόρων μας. Μόνο ένας πιστοποιημένος σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει σωστά τον χάρτη του χώρου σας.

Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;