Το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξει κάποιος σε μια μελέτη είναι ο σύμβουλος Φενγκ Σούι να έχει πιστοποίηση ότι είναι επαγγελματίας σύμβουλος. Υπάρχουν σχολές φενγκ σούι και δάσκαλοι που το πιστοποιούν αυτό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα και με μια απλή αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης μπορείτε να το διαπιστώσετε.

Πολύ συχνά αρκετοί υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει γνώση από διάβασμα και ενασχόληση ή και από κάποιον φανταστικό μάστερ του φενγκ σούι όταν είχαν κάνει κάποιο ταξίδι σε ανατολικές χώρες. Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ, είναι ότι το φενγκ σούι είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα γνώση που όσο ζεις μαθαίνεις. Δεν είναι κάτι που πας και το διδάσκεσαι μέσα σε μερικές μέρες, που το μόνο που μπορεί κάποιος να αποκομίσει είναι μια βασική γνώση που δεν θα του επιτρέψει να εφαρμόσει κάποια μελέτη.

Μια μελέτη που εφαρμόζεται λάθος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από τα ήδη υπάρχον. Για αυτό το λόγο δεν επιτρέπουμε σε κανένα φίλο μας ή γνωστό μας να μας προτρέψει να τοποθετήσουμε σιντριβάνια “επειδή γνωρίζει” ή να αγοράσουμε διακοσμητικά που δεν θα λειτουργήσουν και θα χάσουμε χρήματα.

Μια μελέτη είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει κάποιος χρειάζεται οπωσδήποτε πυξίδα Luo Pan. Κάποιος που εμφανίζεται και υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται πυξίδα φενγκ σούι αλλά μπορεί και αισθάνεται θα πρέπει να μην ασχολείστε μαζί του και άμεσα να διακόψετε οποιαδήποτε συνεργασία. Η λεγόμενη “σχολή της συναίσθησης”, ποτέ δεν λειτούργησε και πρόκειται για μια κατεύθυνση χωρίς κάποια λογική συνοχή.

Επίσης δήθεν σύμβουλοι που πουλούν διακοσμητικά θα πρέπει να μην λαμβάνονται σοβαρά. Το φενγκ σούι είναι πρώτα και κύριον λογική. Δεν μπορεί να τοποθετήσεις μερικά νομίσματα στην είσοδο του καταστήματος ή του σπιτιού και να ξυπνήσεις πλούσιος, ούτε να παντρευτείς βάζοντας δυο πάπιες στην κρεβατοκάμαρα. Το τσι δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο μάρκετινγκ. Χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένου και της αρχαίας Ελλάδας, Ινδίας, Αιγύπτου για ποικίλους σκοπούς, θρησκευτικούς, θεραπευτικούς κα.

Σε μελέτες που έχω κάνει μέσα στα χρόνια, έχω δει περιπτώσεις που κάποιος ή κάποια “ειδήμονας”, έχουνε δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Μια γυναίκα με κάλεσε για μια μελέτη στα Δυτικά προάστια της Αθήνας. Είχε σοβαρό θέμα υγείας και δεν μπορούσε να βρει σύντροφο. Ύστερα από αρκετή ώρα κουβέντας και αφού ένιωσε οικεία μαζί μου, μου αποκάλυψε ότι μια κυρία που παρουσιάστηκε ως σύμβουλος φενγκ σούι και τις είχε αποσπάσει και αρκετά χρήματα την είχε συμβουλέψει να κοιμάται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και να τοποθετήσει νερό – σιντριβάνι σε ένα άλλο. Μετά από μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο χώρος που κοιμόταν θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και θανατηφόρα ασθένεια στον οργανισμό της. Επίσης το σιντριβάνι ενεργοποιούσε ένα άστρο που έφερνε καταστροφικές συνέπειες σε όλο το σπίτι. Αφού άλλαξα τον χώρο που κοιμόταν και απενεργοποίησε το σιντριβάνι τα πράγματα βελτιώθηκαν κατά πολύ στην υγεία αλλά και είχε και περισσότερα φλερτ.

Αντίστοιχα περιστατικά βέβαια συμβαίνουν και σε επαγγελματικούς χώρους. Αγοράζουν διακοσμητικά ή βάφουν με λάθος χρώματα τους χώρους έχοντας διαβάσει ή συμβουλευτεί κάποιον. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα γιατί δεν υπάρχει η γνώση.

Αυτό που εξετάζουμε στο φενγκ σούι είναι την ροή της ενέργειας Τσι – Qi στον χώρο, είτε αυτή είναι γήινη είτε είναι ουράνια και πάντα σε συνδυασμό με τους ανθρώπους που κατοικούν. Πρόκειται για μια εφαρμογή που ουσιαστικά την καθιστά μια επιστήμη και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όπως δεν θα καλούσατε ένα ζωγράφο να σας κατασκευάσει ένα σπίτι, αλλά ένα πολιτικό μηχανικό με την ίδια λογική να επιλέγετε και τον σύμβουλο φενγκ σούι. Με γνώμονα τις γνώσεις του, που προέρχονται από πιστοποιήσεις και χρόνια μελέτη.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;