Η κολοκύθα Wu Lou ή Hulu ή επίσης γνωστή και σαν φυσική κολοκύθα calabash ή διακοσμητική κολοκύθα, είναι ένα πανίσχυρο μικρό διακοσμητικό που μπορεί να κάνει θαύματα και να μας βοηθήσει σε σημεία του σπιτιού που έχουμε προβλήματα υγείας.

Τι κάνει ακριβώς αυτή η μικρή και θαυματουργή κολοκύθα; Καταρχήν θα πρέπει να επιλέξουμε μια αρκετά μεγάλη διακοσμητική, περίπου 25-45 εκατοστά ώστε να έχει χώρο να αποθηκεύσει την αρνητική ενέργεια ή αλλιώς το λεγόμενο Sha Qi. Στην κολοκύθα αυτή με σχήμα σαν τον αριθμό 8 πρέπει να ανοίξουμε ένα στόμα στρογγυλό στο πάνω μέρος της. Με αυτόν τον τρόπο θα εισέρχεται η κακή ενέργεια και θα συσσωρεύεται μέσα της, με αποτέλεσμα να μην μας προκαλεί προβλήματα υγείας. Κατά την διάρκεια της εργασίας μας για να την φτιάξουμε, καθαρίζουμε προσεκτικά και σχολαστικά το εσωτερικό της και τρίβουμε με ένα απαλό γυαλόχαρτο το εξωτερικό μέρος. Τώρα είναι έτοιμη να βαφτεί με ένα χρυσό χρώμα. Εκεί που θα τοποθετηθεί απορροφά σαν σφουγγάρι όλη το  Sha Qi, καθι γλιτώνουμε από ασθένειες.

Το άστρο που είναι υπεύθυνο για τις ασθένειες, είναι το άστρο 2 που είναι το στοιχείο γη και έχει το παρακάτω τρίγραμμα.

Την τοποθετούμε σε 3 σημεία. Στο πρώτο μέρος που θα τοποθετηθεί, θα πρέπει να έχει γίνει μελέτη ώστε να ξέρουμε τον χάρτη του σπιτιού μας. Στην δεύτερη περίπτωση την τοποθετούμε στο άστρο 2 που είναι ετήσιο και στην τρίτη περίπτωση στο μηνιαίο άστρο 2. Περισσότερα έχουν γραφτεί στην ετήσια πρόβλεψη.

Σύμφωνα με τον μάστερ Joseph Yu, ο μυθικός αυτοκράτορας Fu Xi, εξέταζε προσεκτικά τα σημάδια στον ουρανό και τους νόμους που διέπουν την γη, εξέταζε επίσης τα σημάδια που φέρουν πάνω τους τα πουλιά και τα θηρία, αλλά και την καταλληλότητα του εδάφους. Με μια ευφυή μέθοδο ταξινόμησε τα μέρη του σώματος ενός ανθρώπου σε σχέση με την απόσταση από το χέρι σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, κάθε μια από αυτές ήταν και ένα τρίγραμμα. Αυτό το έκανε για να αποδείξει το θαύμα της δημιουργίας και να μπορεί να τα συγκρίνει μεταξύ τους.

Η κολοκύθα εκπροσωπείται από το παρακάτω τρίγραμμα.

 

 

Υπάρχουν οκτώ τρίγραμμα, κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει πραγματικά, αλλά και αφηρημένα πράγματα. Ένα από αυτά τα τρίγραμμα είναι το Dui και μια από τις ιδιότητες του είναι αποκόλληση φρούτων που κρέμονται από τσαμπί. Το Dui είναι επίσης και μαλακό μέταλλο. Στο σώμα μας, το Dui είναι το στόμα. Η διακοσμητική κολοκύθα ή Wu Lu ή Wu Lou ή Hu Lu ή Calabash με μια τρύπα στην κορυφή σαν στόμα είναι και αυτή εκπροσώπηση του Dui.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;