Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 4 Φεβρουαρίου 2024 (5 Φεβρουαρίου είναι κανονικά αλλά στην Ελλάδα είναι 4 Φεβρουαρίου λόγω διαφοράς ώρας) και μπαίνουμε στο έτος του Yang Ξύλινος Δράκος.

Το κινεζικό νέο έτος, γνωστό και ως Chūnjié ή κινεζικό φεστιβάλ της άνοιξης, για το 2024 αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2025.

Πριν πάρα πολλά χρόνια, ο Αυτοκράτορας του Νεφρίτη αποφάσισε ότι θα ήθελε έναν τρόπο να μετράει το πέρασμα του χρόνου. Κάλεσε όλα τα πλάσματα του βασιλείου να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα για να καθορίσει ποια 12 ζώα θα έπαιρναν ένα ζωδιακό έτος. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν κατά μήκος της όχθης ενός ποταμού με γρήγορη ροή, τον οποίο τα ζώα θα έπρεπε να διασχίσουν για να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού στην άλλη πλευρά.

Στην πέμπτη θέση ήρθε ο πανίσχυρος δράκος, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού εκπνέοντας φωτιά από τη μύτη του. “Γιατί δεν ήρθες πρώτος;” ρώτησε ο απορημένος αυτοκράτορας του Νεφρίτη. Ο δράκος εξήγησε ότι στη διαδρομή του έπρεπε να σταματήσει και να κάνει βροχή για όλους τους ανθρώπους και τα πλάσματα του κόσμου, γεγονός που τον καθυστέρησε. Στη συνέχεια, ενώ πετούσε πάνω από το ποτάμι, παρατήρησε ένα μικρό κουνέλι που παρασύρθηκε πάνω σε ένα κούτσουρο, οπότε φύσηξε για να μεταφέρει το κούτσουρο στην ακτή. Ικανοποιημένος από τις πράξεις καλοσύνης του δράκου, ο αυτοκράτορας του Νεφρίτη του παραχώρησε την πέμπτη θέση στον ζωδιακό κύκλο.

Στο Φενγκ Σούι έχουμε την δύναμη και την γνώση να προβλέψουμε, ίσως και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, τι θα συμβεί.

Ωστόσο, στην Κίνα, το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο, γνωστό ως ημερολόγιο Hsia, χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της έναρξης του νέου έτους, η οποία συνήθως πέφτει στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου κάθε έτους και είναι γνωστή ως Li Chun ή Αρχή της Άνοιξης.

Το ημερολόγιο Hsia, ή ημερολόγιο Xia, εισήχθη για πρώτη φορά το 102 μ.Χ. για να βοηθήσει τους αγρότες να προγραμματίσουν και να προγραμματίσουν την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των καλλιεργειών πιο αποτελεσματικά. Έτσι, ήταν επίσης γνωστό κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων ως Ημερολόγιο του αγρότη.

Το κινεζικό του όνομα είναι Xia Li (夏历). Είναι επίσης γνωστό ως Ημερολόγιο Δέκα Χιλιάδων Ετών (万年历), Ηλιακό Ημερολόγιο και μερικές φορές ακόμη και ως Σεληνιακό Ημερολόγιο.

Λόγω της ακρίβειας της πρόβλεψης της κίνησης των ενεργειακών δυνάμεων, με τη μορφή ουράνιων στελεχών και γήινων κλάδων, χρησιμοποιείται εκτενώς στην πρακτική του φενγκ σούι και στην επιλογή ημερομηνιών.

Το Έτος του Jia Chen είναι ένα έτος Yang Ξύλινο Έτος, το οποίο εμφανίζεται κάθε 60 χρόνια. Για όσους έχουν γεννηθεί τα έτη 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, και το 2012,, το 2024 θα είναι ένα ιδιαίτερα ευοίωνο έτος.

Στο απέραντο μωσαϊκό της ύπαρξης, κάθε έτος που περνάει φέρνει το δικό του μοναδικό μωσαϊκό ενεργειών και συμβολισμών, διαμορφώνοντας την πορεία των γεγονότων και αφήνοντας το σημάδι του στη ζωή όλων όσων διασχίζουν το μονοπάτι του. Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι του Έτους του Δράκου, μας υποδέχεται η μεγαλειώδης παρουσία αυτού του μυθικού πλάσματος, εγκαινιάζοντας μια περίοδο μετασχηματισμού, ανάπτυξης και ανανέωσης.

Το Έτος του Δράκου έχει βαθιά σημασία στη σφαίρα της κινεζικής αστρολογίας, ενσαρκώνοντας ιδιότητες δύναμης, σοφίας και καλής τύχης. Ο Δράκος, που θεωρείται ένα από τα πιο ευοίωνα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό, καθώς ο ισχυρός συμβολισμός του εμπνέει δέος και σεβασμό. Τα άτομα που γεννιούνται υπό την επιρροή του πιστεύεται ότι διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ηγεσίας, θάρρους και χαρισματικότητας, προοριζόμενα για μεγαλεία και επιτυχία.

Στο περίπλοκο μωσαϊκό της μοίρας και του πεπρωμένου, το Έτος του Δράκου υφαίνει μια συναρπαστική αφήγηση, καθοδηγώντας μας μέσα στο λαβύρινθο της ύπαρξης με την κοσμική σοφία και διορατικότητά του. Με τις ρίζες της στην αρχαία παράδοση της κινεζικής αστρολογίας, η επιρροή του Δράκου εκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια του χρόνου και του χώρου, διαμορφώνοντας την πορεία των γεγονότων και φωτίζοντας το μονοπάτι προς τον πραγματικό μας σκοπό και τις δυνατότητές μας.

Καθώς εμβαθύνουμε στα μυστήρια του Έτους του Δράκου, αποκαλύπτουμε ένα πλούσιο μωσαϊκό συμβολισμών και νοημάτων, που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τα βάθη της δικής μας συνείδησης και να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του εσώτερου εαυτού μας. Η συσχέτιση του Δράκου με το στοιχείο του Ξύλου εμποτίζει το έτος με ζωτικότητα, ανάπτυξη και ανανέωση, ενθαρρύνοντάς μας να καλλιεργήσουμε τα όνειρά μας, να καλλιεργήσουμε τις φιλοδοξίες μας και να αγκαλιάσουμε τις ατελείωτες δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά μας.

Πέρα από την ουράνια σημασία του, ο Δράκος κατέχει εξέχουσα θέση στο πάνθεον της παγκόσμιας μυθολογίας, με τη μεγαλοπρεπή παρουσία του να αντηχεί στα χρονικά και να εμπνέει δέος και θαυμασμό σε όσους τον συναντούν. Στην κινεζική λαογραφία, ο Δράκος τιμάται ως σύμβολο αυτοκρατορικής δύναμης και θεϊκής προστασίας, ενώ τα θρυλικά του κατορθώματα είναι συνυφασμένα με τον ιστό αμέτρητων ιστοριών και θρύλων.

Σε όλα τα ιστορικά συγγράματα, ορισμένα έτη ξεχωρίζουν ως κομβικές στιγμές στο μωσαϊκό του χρόνου, που σημαδεύονται από σημαντικά γεγονότα και μετασχηματιστικές εξελίξεις. Το έτος 1964, για παράδειγμα, το έτος του Δράκου του Ξύλου, ήταν μάρτυρας ενός κύματος κοινωνικών αλλαγών, πολιτιστικών επαναστάσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων που αντηχούσαν σε ολόκληρο τον κόσμο, διαμορφώνοντας την πορεία των παγκόσμιων γεγονότων για τις επόμενες δεκαετίες.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι μέσα στο Έτος του Δράκου, ας ακούσουμε το κάλεσμα του Ξύλινου Δράκου και ας αγκαλιάσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει. Ας αξιοποιήσουμε τη δύναμη και τη σοφία του Δράκου για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να εκπληρώσουμε τις βαθύτερες προσδοκίες μας. Στο πνεύμα της ανανέωσης και της αναγέννησης, ας καλωσορίσουμε την αυγή μιας νέας εποχής γεμάτης υποσχέσεις, δυνατότητες και άπειρες δυνατότητες.

Καθώς εμβαθύνουμε στα βάθη του συμβολισμού του Δράκου, αποκαλύπτουμε στρώματα νοήματος και σημασίας που συντονίζονται με την ανθρώπινη εμπειρία τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η συσχέτιση του Δράκου με τη δύναμη και την εξουσία μας υπενθυμίζει τη σημασία της ηγεσίας και της υπευθυνότητας στην καθοδήγηση των πράξεών μας και στη διαμόρφωση του πεπρωμένου μας. Είτε στην αίθουσα συνεδριάσεων είτε στις αίθουσες της κυβέρνησης, η παρουσία του Δράκου χρησιμεύει ως ισχυρή υπενθύμιση της ανάγκης για ακεραιότητα, θάρρος και όραμα σε όλες τις προσπάθειές μας.

Στη σφαίρα της μυθολογίας και της λαογραφίας, ο Δράκος κατέχει κεντρική θέση στη συλλογική φαντασία των πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Από τα φλογερά φίδια του ευρωπαϊκού θρύλου μέχρι τους καλοκάγαθους δράκους της ανατολικής μυθολογίας, αυτά τα μυθικά πλάσματα αιχμαλωτίζουν τη φαντασία μας και εμπνέουν ιστορίες ηρωισμού, περιπέτειας και θριάμβου επί των αντιξοοτήτων. Στο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, ο Δράκος αντιπροσωπεύει την αιώνια πάλη ανάμεσα στο χάος και την τάξη, το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό – μια διαχρονική υπενθύμιση του αιώνιου χορού της δημιουργίας και της καταστροφής που καθορίζει την ανθρώπινη εμπειρία.

Καθώς αναλογιζόμαστε τα μαθήματα του Έτους του Δράκου, μας υπενθυμίζουν την κυκλική φύση του χρόνου και τον αιώνιο ρυθμό της ζωής. Ακριβώς όπως ο Δράκος ανεβαίνει και πέφτει με την άμπωτη και τη ροή των εποχών, έτσι και εμείς βιώνουμε τα σκαμπανεβάσματα του δικού μας ταξιδιού στη ζωή. Σε περιόδους προκλήσεων και αντιξοοτήτων, αντλούμε από τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του Δράκου για να πλοηγηθούμε στα ταραγμένα νερά της αλλαγής και να βγούμε πιο δυνατοί, σοφότεροι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Στην αρχαία πρακτική του φενγκ σούι, ο Δράκος κατέχει μια θέση ύψιστης σημασίας, αντιπροσωπεύοντας τις ευοίωνες δυνάμεις της ευημερίας, της αφθονίας και της καλής τύχης. Αξιοποιώντας την ενέργεια του Δράκου, μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε με τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος και να προσκαλέσουμε ευλογίες και ευημερία στη ζωή μας. Είτε μέσω της τοποθέτησης συμβολικών αγαλμάτων του Δράκου είτε μέσω της επίκλησης των εικόνων του Δράκου στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες του Δράκου για να εκδηλώσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να επιτύχουμε τους πιο υψηλούς στόχους μας.

Καθώς χαιρετίζουμε το Έτος του Δράκου και καλωσορίζουμε την αυγή μιας νέας εποχής, ας πάρουμε μαζί μας τη σοφία και τα μαθήματα των διδασκαλιών του Δράκου. Ας αγκαλιάσουμε το πνεύμα της ανανέωσης και της μεταμόρφωσης που ενσαρκώνει ο Δράκος και ας ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ανάπτυξης και διαφώτισης. Στην αγκαλιά της πύρινης ανάσας του Δράκου, ας βρούμε το θάρρος να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τη σοφία να περιηγηθούμε στις ανατροπές της μοίρας με χάρη και ανθεκτικότητα.

Στο μεγάλο μωσαϊκό του σύμπαντος, κάθε έτος ξεδιπλώνεται σαν ένα κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της ζωής, υφαίνοντας μαζί τα νήματα του πεπρωμένου και διαμορφώνοντας την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Καθώς γυρίζουμε τη σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύμπαντος, ας αγκαλιάσουμε το Έτος του Δράκου με ανοιχτές καρδιές και ανοιχτό μυαλό, έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι περιπέτειας, ανακάλυψης και μεταμόρφωσης. Στο πνεύμα του Δράκου, ας πετάξουμε σε νέα ύψη, ας χαράξουμε νέα μονοπάτια και ας φωτίσουμε τον κόσμο με το λαμπερό φως του θάρρους, της σοφίας και της συμπόνιας μας.

Το κινεζικό ημερολόγιο έχει κύκλο 60 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε το ίδιο έτος δράκου από ξύλο Γιανγκ πριν από 60 χρόνια, το 1964. Σίγουρα δεν ήταν μια ειρηνική χρονιά, καθώς βρισκόταν στο αποκορύφωμα του πολέμου του Βιετνάμ. Και στις ΗΠΑ υπήρχαν εκτεταμένα φοιτητικά κινήματα και διαμαρτυρίες κατά του πολέμου, με τη μαζική διαδήλωση σε όλες τις ΗΠΑ τον Μάιο.

Πολλοί έχουν την παρανόηση ότι ο Δράκος είναι λαμπερό ευοίωνο ζώο και θα φέρνει πάντα καλή τύχη. Αντιθέτως, ο Δράκος και ο Σκύλος στο σύστημα των 12 ζώων ονομάζεται “Πύλη προς τον Παράδεισο και την Κόλαση” ή “Δίκτυο του Παραδείσου και της Κόλασης” – αυτό σχετίζεται με κάτι σαν τη ζώνη του Λυκόφωτος όπου κανένας σωτήρας δεν θα παρουσιαστεί. Καθώς δεν υπάρχει κανένας σωτήρας για να μας σώσει από τον κίνδυνο, ο Δράκος και ο Σκύλος συνδέονται συνήθως με καταστροφές με μεγάλες απώλειες που προκαλούν πολλούς θανάτους.

Καθώς ο Δράκος είναι δυνατή γη, καταστροφές της γης όπως σεισμός, κατολίσθηση, χιονοστιβάδα. Κατάρρευση κτιρίων κ.λπ. Καθώς το ξύλο που στέκεται πάνω στη γη του Δράκου συμβολίζει ένα ξύλινο ραβδί που εισχωρεί στο έδαφος και ανοίγει μια τρύπα στη γη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί καταστροφικός σεισμός. Έτσι, το έτος Δράκου δεν είναι ευοίωνο στην κινεζική ιστορία.

Το 2024 είναι έτος του ξύλου πάνω από τη γη, μέσα στη γη του δράκου, υπάρχουν η γη, το νερό και το ξύλο, αλλά όχι το στοιχείο της φωτιάς. καθαρό στοιχείο ξύλου της άνοιξης. Ως εκ τούτου, το έτος 2024 εξακολουθεί να στερείται το στοιχείο της Φωτιάς, το οποίο είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις οικονομικές δραστηριότητες. Η φωτιά είναι σύμβολο της ευτυχίας και της θετικής ενέργειας στο κινεζικό σύστημα των 5 στοιχείων, το στοιχείο της φωτιάς είναι απαραίτητο για την τόνωση της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Όταν η φωτιά απουσιάζει εντελώς, θα υπάρχουν λιγότερα κίνητρα και λιγότερη ορμή για επενδυτικές δραστηριότητες. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε απαισιοδοξία στην οικονομία και σε πισωγύρισμα στο χρηματιστήριο. Το αντίθετο της φωτιάς είναι το νερό, καθώς η φωτιά είναι η ευτυχία, ενώ το νερό είναι ο φόβος. Ωστόσο, το 2024 έτος Δράκου θεωρείται ως έτος  αποθήκευσης του νερού. Έτσι, το στοιχείο του φόβου του Νερού εξακολουθεί να είναι μαζί μας μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς το 2025 – το έτος του Φιδιού. Με την απουσία της Φωτιάς και την παρουσία της αποθήκευσης του νερού, η οικονομική ανάκαμψη που βιώσαμε το 2023 μπορεί να επιβραδυνθεί πριν επιστρέψει το πραγματικό στοιχείο της Φωτιάς το 2025, έτος του Φιδιού. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός ότι μια πιο σημαντική υποχώρηση στο χρηματιστήριο μπορεί να εμφανιστεί το φθινόπωρο και τη χειμερινή περίοδο του 2024.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το στοιχείο ξύλο αντιπροσωπεύει το συκώτι. Είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες και την κίνηση των άκρων μας. Το ξύλο Γιανγκ αντιπροσωπεύει επίσης την Τίγρη. Έτσι, υπάρχει η τάση οι άνθρωποι να είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδεύουν, να μετακινούνται και να κάνουν άσκηση και σπορ. Ο Δράκος είναι υγρό στοιχείο της γης που περιέχει νερό και ξύλο. Ωστόσο, αυτό το νερό που κρύβεται στον Δράκο είναι αδύναμο. Καθώς το στοιχείο της φωτιάς απουσιάζει εντελώς, πρέπει επίσης να αναπληρώσουμε το στοιχείο της φωτιάς για να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματος.  Καθώς ο γήινος δράκος επηρεάζει τα κύτταρά μας, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος καρκίνου, ο οποίος απαιτεί τη λήψη περισσότερων αντιοξειδωτικών για τη ρύθμιση του γήινου στοιχείου μας για την πρόληψη του καρκίνου.

Το γήινο στοιχείο ξύλο του 2024 αναμένεται να φέρει ευημερία στις μεταλλικές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες ξύλου- αυτό συμβαίνει επειδή το μέταλλο κατακτά το ξύλο, οπότε το στοιχείο ξύλο είναι ένα σύμβολο χρήματος για τη βιομηχανία μετάλλων, η οποία περιλαμβάνει τις τράπεζες, την υψηλή τεχνολογία, τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα, την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος. Οι δεύτερες καλύτερες βιομηχανίες θα μπορούσαν να είναι το ξύλο, καθώς το ξύλο κατακτά τη γη, οπότε ο γήινος δράκος σημαίνει χρήματα για τη βιομηχανία ξύλου. Οι βιομηχανίες ξύλου είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η μόδα, το περιβάλλον, η βοτανοθεραπεία. Η βιομηχανία του νερού βλέπει το ξύλο ως παραγωγικότητα, οπότε οι βιομηχανίες του νερού θα επωφεληθούν επίσης από την ανάπτυξη και την κινητική φύση του ξύλου. Οι βιομηχανίες του νερού είναι η επικοινωνία, οι μεταφορές και η ναυτιλία. Η βιομηχανία της φωτιάς – όπως η εστίαση, η ψυχαγωγία, η χρηματοδότηση, η ενέργεια, η παραγωγή ενέργειας, βλέπει τη γη ως παραγωγικότητα, οπότε και αυτός ο τομέας θα είναι ενεργός. Το γήινο στοιχείο βλέπει τον Δράκο ως σοβαρό ανταγωνισμό, οι γήινες βιομηχανίες είναι τα ακίνητα, η εξόρυξη, οι ασφάλειες, το λογισμικό υψηλής τεχνολογίας. Έτσι, η βιομηχανία του νερού δεν βγάζει χρήματα στο έτος του Δράκου, καθώς υπάρχει πλήρης απουσία της φωτιάς που είναι τα χρήματά τους. .

Η νέα Νέα Περίοδος 9

Σημαντικά Στοιχεία για την Περίοδο 9 (九运, Jiu Yun)

Η Περίοδος 9, είναι συνδεδεμένη με το Στοιχείο της Φωτιάς, αντιπροσωπεύει μια εποχή μεταμόρφωσης και πάθους. Είναι μια περίοδος που φέρνει γρήγορες αλλαγές και αυξημένη ενόραση. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.

Το χαρακτηριστικό της διαύγειας και της αλήθειας καθιστά αυτήν την περίοδο κατάλληλη για την αποκάλυψη γεγονότων και τη δικαιοσύνη. Είναι μια εποχή που επιβραβεύει την ειλικρίνεια και αναδεικνύει την αλήθεια.

Κατά την διάρκεια αυτής της Περιόδου 9, είναι σημαντικό να είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με πάθος και αποφασιστικότητα. Μέσα από αυτήν την πνευματική μετάβαση, μπορούμε να επιτύχουμε προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική επιτυχία.

Η Άνοδος των Γυναικών, της Καινοτομίας και των Νέων Μέσων Ενημέρωσης

Ταυτίζεται με το τρίγωνο Li [离] του στοιχείου της Φωτιάς και υπό την επήρεια του Εννιά Μωβ Αστέριου, η Περίοδος 9 φέρνει μια άνοδο στη φήμη, την καινοτομία, την εξουσία, την τεχνολογία και την ανύψωση των μεσήλικων γυναικών. Αυτή η εποχή υπόσχεται εξελίξεις στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές που αγκαλιάζουν νέα μέσα ενημέρωσης και καινοτόμες προσεγγίσεις.

Το στοιχείο της Φωτιάς, συβολίζει την αγάπη, την επιθυμία, τη δύναμη και τον φωτισμό και εκφράζει έστι την ουσία της Περιόδου 9.  Ως εκ τούτου, η περίοδος 9 υπογραμμίζει την αυξημένη σημασία των κρυπτονομισμάτων και του metaverse, αντιπροσωπεύοντας τη σημασία του τριγώνου Li (που υποδηλώνει απομόνωση ή κενή κατάσταση), με την προϋπόθεση ότι θα ασχολείται κάποιος με προσοχή.

Ψηφιακές Διαταραχές και Ασταθές Εισόδημα

Όμοια με την Περίοδο 8, η Περίοδος 9 κληρονομεί την επίδραση ενός αστέριού πλούτου, που υποδεικνύει αυξανόμενη ευημερία και ευνοϊκές συνθήκες. Ωστόσο, η επίδραση του στοιχείου της Φωτιάς στην Περίοδο 9 δεν είναι τόσο σταθερή όσο η επίδραση του στοιχείου της Γης στην Περίοδο 8.

Καθώς η εποχή της ‘βιομηχανικής επανάστασης’ δίνει τη θέση της σε μοντέρνες τεχνολογικές καινοτομίες (τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ) παραδείγματα όπως ψηφιοποίηση, παρατηρείται η εισβολή της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, αντικαθιστώντας παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες. Συνεπώς, ενθαρρύνεται η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και η διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική σταθερότητα.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στις τάσεις και τις κινητήριες δυνάμεις της Γενιάς Z και των millennials, που έχουν εστιάσει στην εξουσία και τον σκοπό, περισσότερο από την τυφλή αναζήτηση του πλούτου και των κερδών. Κλάδοι όπως οι τεχνολογικές εφαρμογές, η ρομποτική, η υγεία (ειδικότερα η αιματολογική και η καρδιολογική υγεία), η ομορφιά και η εκπαίδευση βρίσκονται σε πορεία σημαντικής ανάπτυξης σε αυτό το μετασχηματιστικό περιβάλλον.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Υδάτινο Άστρο 9 της Περιόδου αποτελεί τον Κυβερνήτη της 20ετίας, και για να επωφεληθείτε πλήρως από την ενέργειά του, θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση, είτε μέσω πόρτας είτε μέσω παραθύρου, ώστε να εισέλθει σε κάθε σπίτι.

Σε περίπτωση που το 9 Υδάτινο Άστρο του Χάρτη της οικίας σας δεν έχει πρόσβαση στο σπίτι, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν θα υπάρχει αρμονία, ενώ τα υπόλοιπα Άστρα της οικίας ενδέχεται να επηρεάσουν τα άτομα με θετικό ή αρνητικό τρόπο.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμη και όσοι έχουμε κάνει μελέτη φενγκ Σούι με ανώτερο πιστοποιημένο σύμβουλο θα πρέπει να ξανά κάνουν μελέτη και να καταλάβουμε ότι όλα πια έχουν αλλάξει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η χρονιά του ξύλινου Δράκου

Τα Ετήσια Ιπτάμενα Άστρα έρχονται από τις Οκτώ Κατευθύνσεις κάθε 3-4 Φεβρουαρίου κάθε Έτος και παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως θα επηρεάσουν τους χώρους της οικίας και του επαγγελματικού χώρου.

Με αυτό τον ερχομό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τους συνδυασμούς που θα έχουμε στον επαγγελματικό μας χώρο και την κατοικία μας. Η συνάντηση των ετήσιων ιπτάμενων άστρων με τα άστρα των ανακτόρων του χώρου μας στην ουσία παντρεύονται και δημιουργούν μία καινούργια κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Τα Ετήσια ή τα Μηνιαία Άστρα, που έρχονται στην κύρια είσοδο του σπιτιού ή της επιχείρησης, θα επηρεάσουν τις ευκαιρίες, τον πλούτο, τα οικονομικά και την διαχείριση των οικονομικών. Όταν έρχονται στο υπνοδωμάτιο, θα επηρεάσουν την προσωπικότητα, τις σχέσεις, την τύχη, τις ευκαιρίες και την υγεία των ατόμων.

Τα ιπτάμενα άστρα ως τεχνική αλλά και τα ετήσια ιπτάμενα άστρα έχουν μία πολύ ακριβή πρόβλεψη του τι θα συμβεί και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το λόγο σοβαρά υπόψη.

Καλό είναι να μάθουμε πως να χρησιμοποιούμε τα ευνοϊκά άστρα και πως να αποφεύγουμε τα μη ευνοϊκά άστρα.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες

Άστρο 1: Ανατολική Κατεύθυνση

Η Ανατολική κατεύθυνση φέρνει εξαιρετική ενέργεια για συγγραφείς και σχεδιαστές, ιδίως εκείνους που διατηρούν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν το γραφείο τους στο σπίτι.

Η χρήση του νερού για την ενεργοποίηση του Ετήσιου Άστρου 1 είναι ευεργετική, αλλά απαιτεί προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Η παρουσία του Ετήσιου Άστρου 1 φέρνει σοφία, νέες ιδέες, δημιουργικότητα και αισθησιασμό. Μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή και στην επιτυχία σε εξετάσεις, ενώ εκείνοι που μαθαίνουν μπορεί να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση και να επιτυγχάνουν πιο εύκολα. Επιπλέον, μπορεί να φέρει ερωτικές περιπτύξεις, ιδίως σε νέους άνδρες και γυναίκες, ιδιαίτερα εάν η Ανατολική κατεύθυνση είναι η τοποθεσία του υπνοδωματίου.

Ωστόσο, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση του Μηνιαίου Άστρου 4 όταν επισκέπτεται την Ανατολική πλευρά, είτε αυτή είναι η είσοδος είτε το υπνοδωμάτιο. Αυτή η συνάντηση μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες και χωρισμούς, καθώς και σε ερωτικά προβλήματα. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την επίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα φυτά στον εξωτερικό χώρο της Ανατολικής πλευράς και να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα για τους μήνες που επισκέπτεται το μηνιαίο Άστρο 4 τον Ανατολικό τομέα.

Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα. Θα πρέπει να να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο 2 γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να προκαλέσει επίσης διαρροή νερού. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο τέσσερα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερωτικές ατασθαλίες. Επίσης σε συνδυασμό με το άστρο πέντε μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Άστρο 2: Νοτιοανατολική Κατεύθυνση

Το Άστρο 2, γνωστό ως το Άστρο της Ασθένειας, φέρνει ασθένεια, πάχος, δυσλειτουργίες στις σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα αρνητικά. Σε συνδυασμό με το Άστρο 5, μπορεί ακόμα και να επιφέρει θάνατο, ενώ οι συνδυασμοί 9-2 και 2-3 είναι εξίσου επικίνδυνοι, ενισχύοντας τις αρνητικές επιδράσεις του Άστρου 2. Οι συνδυασμοί 2-3 και 2-2 θεωρούνται επίσης επικίνδυνοι.

Για θεραπεία, συνιστούνται στρογγυλά αντικείμενα με μεταλλικό χρώμα, ειδικά χρυσό ή ασημί. Εάν η κρεβατοκάμαρά σας βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να είστε προσεκτικοί για την υγεία σας. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να μετακομίσετε αλλού για τον ύπνο σας. Εάν η κατεύθυνση αυτή επηρεάζει μια γυναίκα στο σπίτι, είτε είναι η κόρη είτε η μητέρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Για θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκύθες Wu Lou και στρογγυλά αντικείμενα με χρυσό χρώμα. Οι κολοκύθες Wu Lou μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης ως μέθοδος θεραπείας. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν το Μηνιαίο Άστρο 2 επηρεάζει τη Νοτιοανατολική κατεύθυνση, καθώς μπορεί να προκαλέσει διάφορα ατυχήματα και προβλήματα υγείας.

Άστρο 3: Κέντρο

Το Ετήσιο Άστρο 3 βρίσκεται στο Κέντρο και δεν έρχεται από καμία κατεύθυνση, και δεν μας επηρεάζει..

Άστρο 4: Βορειοδυτική Κατεύθυνση

Το Ετήσιο Άστρο 4 βρίσκεται στην περιοχή Βορειοδυτικά και αποτελεί το Άστρο των τεχνών, της εκπαίδευσης, της ομορφιάς και του έρωτα. Είναι ένας πολύ ευνοϊκός τομέας για καταστήματα με ρούχα, αξεσουάρ, προϊόντα ομορφιάς και για όσους ασχολούνται με τη μόδα, το μόντελινγκ και τα καλλιτεχνικά.

Πρέπει να δώσετε προσοχή εάν η είσοδος του σπιτιού σας βρίσκεται στην περιοχή Βορειοδυτικά, καθώς ερωτικά σκάνδαλα και χωρισμοί είναι πιθανό να συμβούν, ειδικά αν ο άντρας εγκαταλείψει τη γυναίκα του για κάποια άλλη. Η χρήση λίγου κόκκινου χρώματος μπορεί να αποδυναμώσει την επίδραση του Ετήσιου Άστρου 4.

Αν το δωμάτιο των παιδιών σας βρίσκεται στην περιοχή Βορειοδυτικά, το Άστρο 4 θα τους βοηθήσει στο διάβασμα και στις εξετάσεις. Επίσης, αν η κόρη σας έχει το δωμάτιό της σε αυτήν την περιοχή, μπορεί να έρθει σε σχέση με μεγαλύτερο άντρα.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το Μηνιαίο Άστρο 1 επηρεάζει την περιοχή Βορειοδυτικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερωτικά ξελογιάσματα και χωρισμούς. Χρησιμοποιήστε λίγο κόκκινο χρώμα για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.

Επιπλέον, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα Μηνιαία Άστρα 2, 3 και 5 επηρεάζουν την περιοχή Βορειοδυτικά.

Άστρο 5: Δυτική Κατεύθυνση

Είναι ένα άστρο με μεγάλη επικινδυνότητα, γνωστό και ως “άστρο καταστροφής” ή “άστρο του αυτοκράτορα”. Προκαλεί ολική καταστροφή και θάνατο. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε συνδυασμούς όπως το μηνιαίο 2 ή 3  ή 4. Η σύνδεση με το 2 μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή πτώχευση.

Σε θέματα υγείας σχετίζεται με το στομάχι, το σπλήνα και την πάγκρεας (πεπτικό σύστημα). Ως θεραπεία προτείνονται χρυσά στρογγυλά διακοσμητικά. Σε συνδυασμό με το 3 μπορεί να προκαλέσει οικονομική καταστροφή.

Συνιστάται να κλείνετε πόρτες και παράθυρα από αυτή την κατεύθυνση για το έτος. Αν έχετε την κρεβατοκάμαρά σας εκεί, αποφύγετε να κοιμηθείτε εκεί.

Άστρο 6 Βορειοανατολική Κατεύθυνση

Το συγκεκριμένο άστρο συνδέεται άμεσα με τον στρατιωτικό χώρο και τις δυνάμεις ασφαλείας, ενθαρρύνοντας αυταρχικές συμπεριφορές και ενδεχομένως χρησιμοποιώντας από στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους. Για διευθυντές επιχειρήσεων που επιζητούν να κυριαρχήσουν, αποτελεί ευνοϊκό άστρο. Η ενεργοποίησή του στην είσοδο των καταστημάτων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την επιχείρηση.

Παράλληλα, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα μοναξιάς και προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα στα πνευμόνια ή το παχύ έντερο, καθώς και ψυχολογικές δυσκολίες. Σε συνδυασμό με το μηνιαίο άστρο 3, που επηρεάζει τον τομέα της υγείας και της επικοινωνίας, μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα υγείας και να προκαλέσει συγκρούσεις.

Για θεραπεία, συνιστάται η χρήση μαύρου ή σκούρου μπλε χρώματος. Εάν επιθυμούμε να ενισχύσουμε την επίδρασή του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καφέ – κίτρινο χρώμα.

Άστρο 7: Νότια Κατεύθυνση

Το Άστρο 7 αντιπροσωπεύει τη διαφήμιση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη διαχείριση λόγου και τα εμπορικά καταστήματα. Επαγγέλματα όπως οι διαφημιστές, οι δημοσιογράφοι, οι ομιλητές, οι αρχιτέκτονες και οι αστρολόγοι συνδέονται με αυτό το άστρο, καθώς και καταστήματα όπως εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Το Άστρο 7 συνδέεται επίσης με το στόμα, τα λόγια και τις πωλήσεις, καθιστώντας το ιδανικό για επαγγέλματα που απαιτούν επικοινωνιακές δεξιότητες και δεξιότητες πώλησης. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν αύξηση των πωλήσεών τους μπορούν να επωφεληθούν από την ενεργοποίηση αυτού του άστρου για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ωστόσο, η αρνητική πλευρά του Άστρου 7 μπορεί να εκδηλωθεί μέσω προβλημάτων υγείας σχετικά με το παχύ έντερο και τα πνευμόνια, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα αστρολογικά παράγοντα. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν το Άστρο 7 στην κρεβατοκάμαρά τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις σχέσεις και την επικοινωνία.

Άστρο 8: Βόρεια Κατεύθυνση

Το Άστρο 8, κυριαρχούσε τη δεκαετία 2004-2023, θεωρείται τώρα ένα απλά ευνοϊκό άστρο, παρόμοιο με τα που φέρνει ευκαιρίες και κέρδη. Ιδανικό για επαγγέλματα όπως οι κτηματομεσίτες, οι πωλητές προϊόντων γης και όλα όσα σχετίζονται με τα παιδιά και τον κόσμο τους, όπως παιχνίδια και παιδικοί σταθμοί.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το Μηνιαίο Άστρο 3 επισκέπτεται τον τομέα του Άστρου 8, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα, ιδίως σε παιδιά ή εάν βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά τους. Επιπλέον, στην κύρια είσοδο, μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα και απώλεια χρημάτων, οπότε χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα για να αποτρέψετε την αρνητική ενέργεια του.

Θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα και σχήματα τρίγωνα. Επίσης μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή να ενεργοποιήσουμε νερό σε μορφή σιντριβανιού η ενυδρείου με ανοιχτή από πάνω επιφάνεια. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με άστρα ξύλινα όπως για παράδειγμα το 3 και το 4. Σε αυτή την περίπτωση θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα.

Άστρο 9: Νοτιοδυτική Κατεύθυνση

Το Άστρο 9 είναι το κυρίαρχο άστρο της περιόδου, αντιπροσωπεύοντας φήμη, ομορφιά και θέαμα. Είναι ιδανικό για επαγγέλματα που αναζητούν αναγνώριση και φήμη, καθώς και για όσους εργάζονται σε πεδία που συνδέονται με τη φύση του Άστρου 9. Μοντέλα, ηθοποιοί, μουσικοί και άλλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το άστρο, ειδικά εάν ο χώρος εργασίας ή οι πρόβες βρίσκονται στα Νοτιοδυτικά.

Σε καταστήματα, μπορεί να προωθεί ακριβά και εντυπωσιακά αντικείμενα. Λόγω του στοιχείου φωτιάς, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε συνδυασμό με τα Άστρα 2, 5 και 8. Στον τομέα της υγείας, συνδέεται κυρίως με την καρδιά και το λεπτό έντερο.

Για θεραπεία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά σε καφέ χρώμα τους σχετικούς μήνες. Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με το Άστρο 5, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για να ενισχύσουμε τη θετική του επίδραση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινο χρώμα.

 

Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μελέτη φενγκ σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;