Το έτος που διανύσαμε, σίγουρα έχει χαραχτεί στη μνήμη του κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Ένα από τα χαρακτηριστικά που την σημάδεψε και που ήταν και το κορυφαίο, ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας.Κάθε φορά που τελειώνει ένα έτος έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιδιαιτερότητα, ευαισθησία που οι ρίζες της χάνονται στο αρχέγονο παρελθόν και σε όλους τους πολιτισμούς που προϋπήρχαν. Άνθρωποι με ερωτικές απογοητεύσεις, με επαγγελματικά προβλήματα, με θέματα υγείας είναι πιο επιρρεπής στο να εύχονται και να θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί στο έτος που έρχεται. Ειδικά σε καιρούς κρίσεων, όπως για παράδειγμα η περίοδος αυτή που διανύουμε με την πανδημία, έφερε πολλά ερωτηματικά αλλά και αναζήτησεις. Η αστάθεια της καθημερινότητας αυξάνει την ανασφάλεια.

Στο Φενγκ Σούι έχουμε την δύναμη να προβλέψουμε, ίσως και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, τι θα συμβεί.

Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 3 Φεβρουαρίου 2021 (4 φεβρουαρίου είναι κανονικά αλλά στην Ελλάδα είναι 3 Φεβρουαρίου λογω διαφοράς ώρας) και μπαίνουμε στο έτος του Yin Μεταλλικού Βοδιού . Το βόδι (牛) είναι το δεύτερο από την 12 ετή περιοδική ακολουθία ζώων που εμφανίζονται στο κινεζικό ζωδιακό κύκλο που σχετίζεται με το κινεζικό ημερολόγιο, και επίσης εμφανίζεται σε συναφή ημερολογιακά συστήματα. Ο κινεζικός όρος που μεταφράζεται εδώ ως βόδι είναι στα κινέζικα niú (牛), μια λέξη που αναφέρεται γενικά σε αγελάδες, ταύρους ή στειρωμένους τύπους της οικογένειας βοοειδών, όπως κοινά βοοειδή ή βουβάλια. Το ζωδιακό βόδι μπορεί να εκληφθεί ως αρσενικό ή θηλυκό,. Το Έτος του Βοδιού υποδηλώνεται επίσης με τον Γήινο Κλάδο chǒu (丑). Ο όρος «ζωδιακός» προέρχεται  από έναν αρχαίο ελληνικό όρο που αναφέρεται σε έναν «κύκλο μικρών ζώων». Υπάρχει επίσης ένας ετήσιος μήνας βοδιού και μια ημερήσια ώρα βοδιού (κινεζική διπλή ώρα, 1:00 π.μ. έως 3:00 π.μ.). Το έτος του βοδιού ακολουθεί μετά το έτος του αρουραίου (το πρώτο έτος του ζωδιακού κύκλου) και ακολουθεί το έτος του τίγρη.

Το βόδι του κινεζικού ζωδιακού κύκλου έχει μακρά ιστορία. Στην κινεζική μυθολογία, υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα βόδια ή όμοια όντα και περιλαμβάνουν τόσο ουράνια όσο και γήινα είδη βοδιών, καθώς και άλλες οντότητες. Οι μύθοι κυμαίνονται από μύθους που περιλαμβάνουν βόδια ή σύνθετα όντα με χαρακτηριστικά βοδιού ως κύρια χαρακτηριστικά, έως εκέινα που εστιάζουν σε ανθρώπινους ή θεϊκούς παράγοντες, όπου ο ρόλος των βοδιών είναι πιο επικουρικός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κινέζικοι μύθοι επικεντρώνονται σε θέματα που σχετίζονται με βόδια, όπως όργωμα και γεωργία ή μεταφορά με βόδι. Ένας άλλος σημαντικός ρόλος για τα βοοειδή είναι η θρησκευτική χρήση τους σε θυσίες. Η κινεζική μυθολογία βρίθει από την μύθους του ζωδιακού βοδιού.

Σύμφωνα με κάποιες παλιές μυθολογικές παραδόσεις, υπήρχε ένας αγώνας μιας μεγάλης θεότητας για να προσδιοριστεί ποια πλάσματα και με ποια σειρά, θα έδιναν την ονοματολογία του δωδεκαετούς κύκλου. Ο αγώνας διεξήχθη με κολύμπι και η γραμμή τερματισμού ήταν απέναντι από ένα μεγάλο ποτάμι. Ο αρουραίος και το βόδι διέσχισαν αρκετά εύκολα. Ο αρουραίος ζήτησε από το το βόδι λόγω του ότι ήταν μεγάλο, ισχυρό και ικανό τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό να ανέβει στην πλάτη του, αλλά στην συνέχεια πήδηξε από την πλάτη του ποδιού όταν φτάσανε κοντά στη στεριά και έτσι ο αρουραίος βγήκε πρώτος και κέρδισε.

Στο Φενγκ Σούι επειδή χρησιμοποιούμε το Ηλιακό Ημερολόγιο Hsia 夏 , το οποίο είναι και γνωστό σαν το Ημερολόγιο των Δέκα Χιλιάδων Χρόνων (万年历), και βασίζεται σε ένα κύκλο 60 ετών, το έτος αλλάζει στις 3 Φεβρουαρίου 2021 και μπαίνουμε στο Xin Chou (辛丑), Yin Μεταλλικό Βόδι. 

Το έτος αυτό η παραγωγή πλούτου θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θα πρέπει κάποιος να σκάψει πολύ βαθιά, να δουλέψει δηλαδή πολύ, ώστε να βγάλει πλούτο. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους ιδιώτες, αλλά και για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Ποιότητες του Yin μετάλλου

Το Yin μέταλλο συγκρίνεται συχνά με ένα λεπτοκαμωμένο κόσμημα, όμορφο και χαριτωμένο. Ωστόσο, η πραγματική φύση του Yin μετάλλου είναι κρύα και βάναυση, παρόμοια με ένα στιλέτο. Αυτό που πρέπει επιπλέον να σκεφτεί κάποιος είναι ότι το βόδι από τη φύση του είναι ένα ζώδιο χειμερινό και κρύο. Τώρα αν προσθέσουμε αυτά τα δύο μαζί θα καταλάβουμε γιατί το 2021 θα μας φαίνεται ζοφερό, κρύο καθώς και πολύ τρομακτικό.

Το Yin μέταλλο συνδέεται πάντα με την ομορφιά γιατί αντιπροσωπεύει το ανοιχτόχρωμο δέρμα, τα δόντια, τα οστά και το πρόσωπο σε σχήμα οβάλ. Ως εκ τούτου, πολλές όμορφες γυναίκες της εποχής μας γεννήθηκαν σε μια Ημέρα του yin μετάλλου. Είναι πολύ θηλυκές, γοητευτικές και πολύ όμορφες. Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά παραδείγματα: Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Princess Grace Kelly, Ivanka Trump, Orianthi, Naomi Watts και Gwyneth Paltrow.

Όσον αφορά τους άντρες το yin μέταλλο αφορά χαρακτηριστικά αγορίστικα, baby face. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Bradley Cooper, Christian Bale, Matt Damon, Daniel Craig, 

Το yin  μέταλλο εξαπατά γιατί επειδή μπορεί να φαίνεται απαλό, μέτριο, χαριτωμένς και εκλεπτυσμένο εξωτερικά σαν ένα όμορφο διαμάντι, θα πρέπει να προσέξτε τον χαρακτήρα μέσα του, σαν ένα επικίνδυνο και καταστροφικό στιλέτο. Υπάρχει ένα ρητό: “Όμορφο στο εξωτερικό αλλά σκληρό στο εσωτερικό.” Γι ‘αυτό οι άνθρωποι του Yin Metal μπορούν να επιδείξουν σκληρές και δραστικές συμπεριφορές με την τάση να κάνουν ακραίες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων τους.

Ποιότητες του βοδιού

Στο ημερολόγιο Hsia, το βόδι είναι το δεύτερο από τα 12 ζώδια ή ουράνια ζώα όπως αναφέραμε και πιο πριν Το βόδι είναι στοιχείο της γης και ανήκει στη χειμερινή περίοδο. Μέσα στο σύμβολο του βοδιού, υπάρχουν τρία κρυμμένα στοιχεία: Γη, Μέταλλο και Νερό. Ως εκ τούτου, υπάρχει συνολική απουσία φωτιάς για τη στήριξη της Γης. Γι ‘αυτό, στο BaZi, λέμε ότι το βόδι είναι το πιο αδύναμο στοιχείο της γης. Όποτε το στοιχείο της γης είναι εκτός ισορροπίας (πολύ αδύναμο ή πολύ δυνατό), προκαλεί καταστροφές που σχετίζονται με τη γη, όπως σεισμούς, κατολισθήσεις, χιονοστιβάδες και ηφαιστειακές εκρήξεις. Ο διάσημος σεισμός και το τσουνάμι του Τόχοκου στη Βόρεια Ιαπωνία, στις 31 Μαρτίου 2011, ή στις 11 Μαρτίου 2011, στην πραγματικότητα συνέβησαν σε μια ημέρα βοδιών. Δεν αποκλείουμε ούτε τις καταστροφές που σχετίζονται με τα νερά επειδή το βόδι περιέχει ένα ισχυρό στοιχείο νερού που μπορεί να υποκινήσει πλημμύρες, βαριές καταιγίδες και ακόμη και τσουνάμι. Επιπλέον, η Γη είναι ο δρόμος που οδηγούμε. Επομένως, η ανισόρροπη Γη μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα στο δρόμο. Με το μέταλλο του βοδιού, συμβολίζει ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει στο δρόμο. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα προκαλέσει σοβαρότερα ατυχήματα αυτοκινήτων.

Υγεία

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM), το μεταλλικό στοιχείο αντιπροσωπεύει τα αναπνευστικά όργανα, όπως του πνεύμονα, της μύτης και του δέρματος. Καθώς το μέταλλο χρειάζεται φωτιά για να το λιώσει σε χρήσιμα εργαλεία, όταν λείπει το στοιχείο της φωτιάς, το στοιχείο του μετάλλου γίνεται ανισόρροπο και δημιουργεί προβλήματα υγείας. Επομένως, η πανδημία (COVID-19) θα μπορούσε να είναι ο ένοχος της αδυναμίας του μεταλλικού στοιχείου – των πνευμόνων. Το 2021, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το πρόβλημα με την υγεία, με ασθένειες τύπου γρίπης και ιογενών λοιμώξεων που επηρεάζουν τα αναπνευστικά όργανα των ανθρώπων (πνεύμονες, μύτη, δέρμα). Επιπλέον, επειδή η Φωτιά απουσιάζει εντελώς, το Γήινο Στοιχείο του Βοδιού είναι πολύ αδύναμο, συμβάλλοντας στην αδυναμία του στομάχου, όπως πεπτικά προβλήματα και διαβήτης. Η αδυναμία της φωτιάς σημαίνει ότι επηρεάζονται επίσης τα όργανα της φωτιάς. Αυτά περιλαμβάνουν την καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τη συνολική ζωτικότητα του σώματος, το Qi.. Η υπερβολική ποσότητα νερού φέτος θα μπορούσε να καταστρέψει το ουροποιητικό σύστημα, τα νεφρά και τα αναπαραγωγικά όργανα. Ο μεγαλύτερος ένοχος εδώ είναι η αδυναμία της φωτιάς.

Οικονομία

Η τρομακτική ενέργεια του στοιχείού του νερού πρόκειται να επικρατήσει τον επόμενο χρόνο. Η απαισιοδοξία, ο κυνισμός και η απόγνωση θα μπουν και θα συμβάλουν στην οικονομική παρακμή. Τυχόν δραστηριότητες θα οδηγήσουν επίσης σε μακροπρόθεσμες οπισθοδρομήσεις και θα προκύψουν περισσότερες οικονομικές κρίσεις. Επειδή η φωτιά θα έχει χαθεί έως το 2025, μπορούμε να περιμένουμε μια πτωτική αγορά.

Αλλά ποιες βιομηχανίες μπορούν ακόμα να ευδοκιμήσουν σε μια καταρρέουσα αγορά;

Οι εταιρείες που ανήκουν στο στοιχειό της φωτιάς μπορούν να περιμένουν ευημερία επειδή η φωτιά ελέγχει το μέταλλο και το μέταλλο είναι τα χρήματα. Εταιρείες που ασχολούνται με κατάσβεση πυρκαγιών, ενέργεια, παραγωγή ενέργειας εστιατόρια και ψυχαγωγία.

Στη συνέχεια είναι οι εταιρείες που ανήκουν στο στοιχείο της γης επειδή η Γη ελέγχει το νερό και παράγει μέταλλο. Το μέταλλο σημαίνει δραστηριότητα και παραγωγικότητα, και το νερό μέσα στο βόδι σημαίνει επίσης χρήμα, και το νερό είναι τα χρήματα της Γης. Εταιρείες που ασχολούνται με ακίνητα, ανάπτυξη γης, εξόρυξη, ασφάλιση, λογισμικό υπολογιστών και τεχνολογία θα πάνε καλά.

Οι εταιρείες μετάλλων θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα φέτος. Εταιρείες δηλαδή που ασχολούνται με αυτοκίνητα, μηχανικά μέρη, τραπεζικά και μηχανήματα εν γένει. Οι εταιρείες νερού επίσης δεν θα βγάλουν λεφτά φέτος, επειδή υπάρχει συνολική απουσία φωτιάς όπως εταιρείες που ασχολούνται με ναυτιλία, μεταφορά, επικοινωνία και ποτά. Η προοπτική χρημάτων για τις εταιρείες ξύλου είναι επίσης πολύ αδύναμη επειδή, ενώ το βόδι είναι το στοιχείο χρημάτων του ξύλου, αυτό το βόδι είναι πολύ αδύναμο. Αυτές οι εταιρείας περιλαμβάνουν μόδα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, βιβλία, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή.

Συνοπτικά, οι βιομηχανίες-εταιρείες που ανήκουν στα στοιχεία της φωτιάς και της γης θα ευδοκιμήσουν και θα σημειώσουν πρόοδο. Όλες οι άλλες βιομηχανίες θα υποφέρουν ή θα βιώσουν μια στασιμότητα και δυσκολία.

Τα έτη 2019, 2020 και 2021 ανήκουν όλα στα στοιχεία νερού και μετάλλου και το στοιχείο της φωτιάς δεν θα επιστρέφει μέχρι το έτος 2025. Επειδή το 2019 αντιπροσώπευε τον τερματισμό της φωτιάς, το 2020 σημαίνει ότι η φωτιά εισέρχεται στο εμβρυακό στάδιο. Τέλος, το 2021, η φωτιά μετακινείται στον ενισχυτικό κύκλο. Ως εκ τούτου, η γενική οικονομική ατμόσφαιρα είναι κυρίως πτωτική και ο οικονομικός ρυθμός είναι ζοφερός και αργός ακόμη και το 2021.

Μετά το 2021, η ισχυρή επιρροή του Νερού θα συνεχίσει να ρίχνει μια  σκιά φόβου σε όλο τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα θα είναι θαμπή, κρύα και γκρίζα. Η συνεχής μείωση της οικονομικής ανάπτυξης θα αναγκάσει τους επενδυτές να είναι πιο συντηρητικοί και το κοινό να δαπανήσει λιγότερα (η ζήτηση θα μειωθεί).

Γενικά, η χρονιά Yin μεταλλικό βόδι με το Yin μέταλλο στην κορυφή και την αδύναμη Γη στο κάτω μέρος, είναι ένα σύμβολο μιας σκληρής και κρύας ατμόσφαιρας που υποκινεί τη δυσαρμονία, τη σύγκρουση, τη δολοφονία και την τρομοκρατία. Καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να καταρρέει, η ατμόσφαιρα δυσπιστίας θα οδηγήσει σε περισσότερες κοινωνικές αναταραχές, πολιτικούς αγώνες, διεθνείς εντάσεις, δολοφονίες, ανατροπές και πραξικοπήματα. Οι άνθρωποι θα επιλέξουν να καταφύγουν στη βία για να επιτύχουν την ιδεολογία τους και θα υπάρχουν περισσότερες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και αντικυβερνητικά συναισθήματα.

Οι φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, κατολισθήσεις, θαλάσσια και αεροπορικά ατυχήματα, περιβαλλοντικές καταστροφές και παγκόσμιες επιδημίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται.


Ξέρεις ότι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι γνωστή και ως το το Φεστιβάλ της Άνοιξης; Γιατί; Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτή η μέρα ήταν η αρχή της Άνοιξης. Στα παλιά χρόνια οι Κινέζοι περιμένανε αυτήν την ημέρα, μιας και σηματοδοτούσε ότι οι κρύες μέρες δεν θα συνεχιζόταν άλλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης. Συνήθως η κινέζικη πρωτοχρονιά, είναι μια μικρή υπόσχεση για ένα νέο ξεκίνημα.

Το έτος θα είναι ιδιαίτερο τυχερό για αυτούς που γεννήθηκαν τα έτη 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Αυτά είναι τα ιπτάμενα άστρα που έρχονται από τις οκτώ κατευθύνσεις.

Όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να προσέξουμε τις κατευθύνσεις San Sha 三煞, Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 2021. Σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι συνετό να μην κάνουμε κατά την διάρκεια του έτους καμία εργασία μικρή ή μεγάλη και να μην ενοχλήσουμε έτσι αυτή την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει προβλήματα.

Tai Sui (The Grand Duke of Jupiter)  – Το Tai Sui του 2021 εκπροσωπείται από τον στρατηγό Yang Xin στην κατεύθυνση NE1 (22.5 – 37.5) – στο πρώτο ανάκτορο βορειανατολικά.

Από την περιγραφή του Tai Sui, μπορούμε να προβλέψουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά που θα χαθεί πολλή προσπάθεια – δουλειά και κόπος καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πεισματάρηδες και ανυπόφοροι.

Sui Po (Year Breaker) – φέτος θα βρίσκεται στο SW1 : 202.5º – 217.5º  – Νοτιοδυτικά στο πρώτο ανάκτορο

San Sha (三煞) – Αντολικά (67.6º – 112.5º)– το ανατολικό ανάκτορο φιλοξενεί φέτος τις τρεις δολοφονίες San Sha (三煞). ΝΕ3 – Ε2 – SE1. Μην κάνετε ανακαινίσεις, μην σκάβετε στην κατεύθυνση αυτή, καθώς επίσης μην κάνετε και δυνατούς θορύβους. Ειδικά στην κατεύθυνση SW1.

Όταν αλλάζει το έτος στο Feng Shui, αλλάζει και η υφή του Qi που έρχεται από τις οκτώ κατευθύνσεις. Είναι τα λεγόμενα ετήσια άστρα, Ιπτάμενα Άστρα, που ανάλογα την ποιότητά τους αλλά και τα άστρα των ανακτόρων που έχουμε ήδη στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο δημιουργούν μια αλληλεπίδραση που έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Αν θέλετε το 2021 να περάσει όμορφα τότε αποφύγετε το τομέα αυτό.

Έχοντας αυτά στο νου μας και ξέροντας τι μπαίνει στο χώρο μας θα μπορούμε αποτελεσματικά να βοηθήσουμε σε μια αρμονική συνύπαρξη με λίγα απρόοπτα.

Μερικά άστρα θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Αυτά είναι το άστρα 2 (θέματα υγείας), το 3 (ληστείες, χωρισμοί) και ιδιαίτερα το άστρο 5 που δημιουργεί ολικές καταστροφές.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες

 • Το άστρο 6 λευκό, βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού και δεν θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και ούτε θα μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει κάποια διάδραση.
 • Το άστρο 1 λευκό, έρχεται από την κατεύθυνση South – Νότο

  Είναι το άστρο της Σοφίας αλλά και του ερωτισμού.Προσοχή αν εκεί είναι κρεβατοκάμαρα μιας και μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες εξωσυζυγικές σχέσεις σε άντρες. Το 1 επίσης είναι πολύ καλό άστρο για θέματα σπουδών.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα. Θα πρέπει να να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο δύο – 2 γιατί μπορεί να προκαλέσει βλήματα υγείας σε σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο τέσσερα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερωτικές ατασθαλίες. Επίσης σε συνδυασμό με το άστρο πέντε μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.
  Θεραπεία: μπορείτε να βάλετε λίγο μαύρο χρώμα όπως για παράδειγμα ποτάκι μαύρο ή χαλί μαύρο.

 • Το άστρο 2 μαύρο έρχεται από την κατεύθυνση North– Βόρεια

  Το άστρο 2 δημιουργεί ασθένεια, πάχος, άρρωστες διαπροσωπικές σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα.Σε συνδυασμό με το άστρο 5 δημιουργεί θάνατο, ενώ ο συνδυασμός 9-2 είναι επίσης πολύ επικίνδυνος μιας και ενισχύει τις κακές ιδιότητες του 2. Επίσης πολύ επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός 2-3 και 2-2.Η θεραπεία είναι στρογγυλά σχήματα με μεταλλικό χρώμα, κατά προτίμηση χρυσό ή ασημί. Αν στην κατεύθυνση αυτή έχετε κρεβατοκάμαρα να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας . Αν παρατηρήσετε προβλήματα υγείας να μετακομίσετε από κει και να κοιμηθείτε αλλού.
  Θεραπεία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες Wu Lou σαν θεραπεία καθώς Χρυσό χρώμα και στρογγυλά αντικείμενα.

 • Το άστρο 3 τυρκουάζ έρχεται από Southwest – Νοτιοδυτικά

  Το 3 είναι ένα άστρο που μπορεί να μας βάλει πολύ εύκολα σε μπελάδες. Χάσιμο χρημάτων, νομικά προβλήματα, τσακωμοί, χωρισμοί, ληστείες και κλοπές, πρόστιμα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη αλλά και με τραυματισμούς σε πόδια. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντήσει τα μηνιαία άστρα 1, 3, 5.
  Θεραπεία θέλει χρώμα κόκκινο και ανάλογα τα μηνιαία άστρα προσθέτουμε ή αφαιρούμε χρώματα.

 • Το άστρο 4 πράσινο έρχεται από κατεύθυνση East – Ανατολή

  Πρόκειται για ένα άστρο ερωτικό, ένα άστρο ομορφιάς και διαπαιδαγώγησης. Επίσης έχει μεγάλη σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και θα ευνοήσει ιδιαίτερα όσους ασχολούνται.
Η χρήση του, σε συνδυασμό με το άστρο 1, μπορεί να προκαλέσει ξελογιάσματα αλλά και διάφορα ερωτικές παρεκτροπές. Αν βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο γιου μπορεί να προκαλέσει σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα. Σε σχέση με θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη.
  Θεραπεία θέλει κόκκινο χρώμα. Να προσέξουμε όποτε συνδυαστεί με μηνιαία άστρα όπως το ένα, το πέντε, το τρία, το δύο

 • Το άστρο 5 κίτρινο έρχεται από την κατεύθυνση SouthEast – ΝότιοΑνατολικά (112.6º – 157.5º)

  Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άστρο, ονομαζόμενο και ως άστρο καταστροφής ή άστρο του αυτοκράτορα. Προκαλεί ολική καταστροφή, καθώς και θάνατο.
Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία σε συνδυασμούς όπως το μηνιαίο 2 ή 3.
 Σε συνδυασμό με το 2 μπορεί να προκαλέσει θάνατο, πτώχευση. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με το στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (πεπτικό σύστημα).
  Θεραπεία χρυσά στρογγυλά διακοσμητικά.
Σε συνδυασμό με το 3 μπορεί να προκαλέσει οικονομική καταστροφή. Να κλείνετε πόρτες και παράθυρα από την κατεύθυνση αυτή για το έτος.Μην κοιμηθείτε εκεί αν έχετε κρεβατοκάμαρα.

 • Το άστρο 7 κόκκινο, έρχεται από NorthWest -ΒορειοΔυτικά

  Το άστρο 7 έχει σχέση με το στόμα αλλά και με τον πλούτο. Σε συνδυασμό με το 2, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το παχύ έντερο και τα πνευμόνια.Αν χρησιμοποιηθεί να βγάλει χρήματα είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό άστρο σε σχέση με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τροφή, μάρκετινγκ, διαφήμιση.Αν είναι στην κρεβατοκάμαρα θα έχουμε πισώπλατα κουτσομπολιά.
  Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε.

 • Το άστρο 8 λευκό, έρχεται από West – Δυτικά

  Το άστρο 8 είναι το καλύτερο άστρο από όλα. Φέρνει ισορροπία σε όλό το σπίτι και αν το έχουμε σε μια κατεύθυνση του σπιτιού μας ή του καταστήματος μας, καλό είναι να το αφήνουμε να μπει μέσα ανοίγοντας τα παράθυρα ή τις πόρτες. Σε συνδυασμό με το άστρο 3, μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα ή απώλεια χρημάτων. Θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα.

 • Το άστρο 9 μωβ, έρχεται από την κατεύθυνση West -Δυτικά.

  Το άστρο εννιά έχει σχέση με διασημότητα, μοντέλα, ηθοποιοιούς κλπ. Σε περίπτωση καταστήματος θα μπορεί να πουλάει αντικείμενα ακριβά και φανταχτερά. Επειδή είναι φωτιά σαν στοιχεία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνδυασμούς με 2,5,8. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με καρδιά και λεπτό έντερο.
  Θεραπεία είναι να βάλουμε διακοσμητικά σε χρώμα καφέ εκείνους τους μήνες.

Μηνιαία άστρα 2021

Πιο κάτω παραθέτουμε τα μηνιαία άστρα 2021. Οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι όπως αυτές στον πίνακα με τα ετήσια άστρα πιο πάνω. Είναι σημαντικό κάθε μήνα να κοιτάζουμε τον πίνακα με τα μηνιαία, γιατί ένας κακός συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Σημαντικό βέβαια είναι να μας συμβουλευτείτε για μια μελέτη στην κατοικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ενώ τα ετήσια ιπτάμενα άστρα είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τα άστρα των ανακτόρων μας. Μόνο ένας πιστοποιημένος σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει σωστά τον χάρτη του χώρου σας.

Γενικά τα άστρα που πρέπει κάθε χρόνο να προσέξουμε είναι τα παρακάτω:

Το άστρο 5 είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Δημιουργεί ολική καταστροφή σε επίπεδο οικονομικό, σχέσεων και υγείας.
 Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά
Το άστρο 3 δημιουργεί προβλήματα με νομικές υποθέσεις, ατυχήματα, χάσιμο χρημάτων.
 Θεραπεία: Κόκκινο χρώμα
Το άστρο 2 δημιουργεί προβλήματα υγείας, τσιγκουνιά . Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά

 

 

Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μελέτη φενγκ σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;