Το Airbnb ξεκίνησε σαν μια εφαρμογή, κάποιος που διαθέτει ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι του, να μπορεί να φιλοξενήσει κάποιον επισκέπτη με μια μικρή ανταμοιβή και εξελίχτηκε σε μια τάση που έχει σαγηνέψει και κατακλύσει όλο τον πλανήτη. Πόλεις ολόκληρες μεταμορφώθηκαν προς όφελος της τουριστικής φιλοξενίας και στήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία με εκατομμύρια εργαζομένους. Η σύγχρονη τάση του τουρισμού διαμορφώθηκε κυρίως από τις φτηνές αεροπορικές εταιρίες αλλά και τα φτηνά δωμάτια τύπου Airbnb.

Τα μικρά δωμάτια εξελίχτηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται δεκάδες διαμερίσματα και ίσως εκατοντάδες και οι ιδιοκτήτες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Η αγορά προσπαθεί να βρει μια ισορροπία και να ρυθμίσει την προσφορά με την ζήτηση. Σε όλο αυτό τον κυκεώνα εξελίξεων μερικοί βγάζουν αρκετά χρήματα, ενώ ορισμένοι δεν τα καταφέρνουν, έχοντας λιγοστές κρατήσεις.

Εμείς αυτό που θα αναλύσουμε εδώ είναι τι μπορεί να κάνει κάποιος, εκτός από ορισμένα αυτονόητα πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, ώστε να αποκομίσει περισσότερο κέρδος και ίσως να επεκτείνει την επιχείρησή του, πάντα υπό το πρίσμα της εφαρμογής του Φενγκ Σούι.

Είναι προφανές, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, ότι το Feng Shui είναι μια αρχαία τεχνική της διαχείρισης της ζωτικής ενέργειας Qi. Με διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν και τελειοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των χρόνων εμφανίστηκε ένας μπούσουλας, μια εφαρμογή του γήινου και ουράνιου Qi, πάνω στον άνθρωπο. Με αυτό τον τρόπο καταφέρανε να λύσουν προβλήματα υγείας, να αυξήσουν την ροή του πλούτου, να δημιουργήσουν ζωή (γέννηση), να αλλάξουν την ροή της ιστορίας και ολόκληρων κρατών.

Αυτός ο μικρός πρόλογος είναι για να κατανοήσει κάποιος το ιστορικό υπόβαθρο του Φενγκ Σούι που ξεκινάει αρκετές χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, και την δυναμική που έχει αλλά και την σημασία για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Αν έχετε και διαχειρίζεστε κατοικίες, που τις ενοικιάζεται μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb, θα πρέπει να προτείνουμε πρώτα να γίνει μια μελέτη στον χώρο που εργάζεστε και διαχειρίζεστε τα σπίτια αυτά. Και αυτό γιατί η κυρίως ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε χρήματα πηγάζει από τον χώρο στον οποίο εργάζεστε είτε αυτός είναι επαγγελματικός χώρος, είτε είναι η κατοικίας σας. Αν δηλαδή έχετε για παράδειγμα ένας διαμέρισμα που διαχειρίζεστε και έχετε έδρα την κατοικία σας, για να πάει καλά το Airbnb, θα πρέπει να δείτε πρώτα τι συμβαίνει με το διαμέρισμα στο οποίο μένετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το γραφείο ή σπίτι από το οποίο εργάζεστε δημιουργεί την τύχη σας. Μπορούμε με συγκεκριμένες τεχνικές να ενεργοποιήσουμε το Qi του χώρου και να δημιουργήσουμε πλούτο και άρα επιτυχία στις κρατήσεις που θα έχετε.

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί είναι το Φενγκ Σούι που έχει ο χώρος που διαχειρίζεστε. Μήπως είναι ένα ευοίωνο διαμέρισμα, μήπως δημιουργούνται φθορές από τους επισκέπτες που διαμένουν εκεί, μήπως έχουμε συνέχεια προβλήματα με υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και γενικότερα προβλήματα οσμών κλπ; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διαμέρισμα από μόνο του μπορεί να μην σας επηρεάζει αλλά είναι ενεργοποιημένο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους επισκέπτες, όπως ατυχήματα, κλοπές,  κακές κριτικές, τσακωμούς, νομικά προβλήματα και άλλα.

Θα πρέπει να βλέπουμε ολιστικά ένα γεγονός και όχι αποσπασματικά. Όλα τα γεγονότα είναι αλληλένδετα και συνδέονται κατά κάποιο τρόπο. Με το Φενγκ Σούι αποκωδικοποιούμε αυτές τις υφές της ενέργειας και δημιουργούμε το δικό μας μέλλον. Είναι σαν να ξέρεις να κάνεις σωστή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. μπορεί να φωτίσεις ολόκληρες πόλεις αλλά και να την αξιοποιήσεις με εκατομμύρια εφαρμογές. Το ίδιο συμβαίνει με το φενγκ σούι και τις εφαρμογές του.

Θα παραθέσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος όταν ανακαινίζει ένα διαμέρισμα και γενικότερα όταν ενοικιάζει σε πλατφόρμες τύπου Airbnb.

1. Μην χρησιμοποιείται έντονα χρώματα όταν βάφεται το σπίτι. Το κάθε χρώμα ενεργοποιεί διαφορετική υφή του Qi και αντιπροσωπεύει ένα από το 5 στοιχεία. Κόκκινο, καφέ-κίτρινο, πράσινο, χρυσό-ασημί, μαύρο-σκούρο μπλε.

2. Μην ενεργοποιείται νερό αν προηγουμένως δεν έχετε κάνει μελέτη Φενγκ Σούι από πιστοποιημένο σύμβουλο. Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο και μεγάλες καταστροφές ενώ αν από ενεργοποιηθεί σε κατάλληλο άστρο, μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία.

3. Μάθετε να ξεχωρίζετε το shen qi από το sha qi.

4. Να διατηρείται πάντα καθαρό τον εξωτερικό χώρο του διαμερίσματος αλλά και φυσικά τον εσωτερικό.

5. Ενεργοποιήστε μεταλλικό ήχο είτε με εκκρεμές είτε με μουσική πιάνο. Το πιο πρακτικό είναι ένα εκκρεμές.

6.  Μην κάνετε πειράματα διαβάζοντας φενγκ σούι σε διάφορα life style περιοδικά και ιστοσελίδες. Ενημερωθείτε μόνο από έγκυρες πιστοποιημένες πηγές, όπως η ιστοσελίδα που διαβάζετε. Αν βάλετε διάφορα διακοσμητικά όπως πάπιες, νομίσματα κλπ. ούτε πλούσιοι θα γίνεται, ούτε σχέσεις θα αποκτήσετε.

7. Διαβάστε τις ετήσιες προβλέψεις και εφαρμόστε ότι μπορείτε. Χρησιμοποιήστε πυξίδα από εφαρμογή κινητού για να βρείτε τις κατευθύνσεις.  Βέβαια το σωστό αποτέλεσμα είναι μόνο με προηγούμενη μελέτη Φενγκ Σούι  από σύμβουλο.

8. Μάθετε να χρησιμοποιείται σωστά τους καθρέφτες σε ένα χώρο και μην αγοράζετε Bagua καθρέφτες και άλλα συναφή.

9. Αν είστε πιο εξοικειωμένοι με το Φενγκ Σούι τοποθτήστε στο σημείο που θα δείτε μέσα από τα ετήσια άστρα αλλά και τα μηνιαία, τις κολοκύθες Wu Lou.

10. Μάθετε να διακοσμείται σωστά τους χώρους χρησιμοποιώντας την λογική του yin και yang αλλά και τα 5 στοιχεία.

Το Φενγκ Σούι πρώτα από όλα έχει να κάνει με την αρμονία και την ισορροπία των πέντε στοιχείων στον χώρο και στον χρόνο. Επίσης είναι πολύ σημαντική η γνώση της διαδραστικότητας με τους κατοίκους μιας κατοικίας με την ενέργεια Qi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μελέτη Φενγκ Σούι του διαμερίσματος που έχετε στην πλατφόρμα Airbnb, στη περιγραφή του διαμερίσματος και πιστέψτε μας οι ξένοι τουρίστες θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Θα σας παρέχουμε με ένα μικρό κόστος ένα πιστοποιητικό ότι έχει γίνει μελέτη στην κατοικία, ώστε να μπορείτε να το κορνιζάρετε σε περίοπτη θέση μέσα στον χώρο. Γιατί πάνω από όλα θέλουμε ένα ευχαριστημένο πελάτη που θα αφήσει ένα θετικό review σε ένα αρμονικό χώρο. Ο ταξιδιώτης θέλει να ηρεμήσει και να ζήσει τις διακοπές του ανέμελα και αυτό θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Αν είστε πραγματικά επαγγελματίας Airbnb και θέλετε άμεσα και ορατά αποτελέσματα, καλέστε μας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ευημερίας.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;