Στο φενγκ σούι τα σχήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή της ενέργειας Qi. Έτσι μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα κτίρια, με το πως είναι κατασκευασμένα αρχιτεκτονικά και τι μορφή τους έχει δοθεί. Ανά τους αιώνες οι τάσεις αρχιτεκτονικής έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές υφές της καθημερινότητας αλλά και της χρηστικότητας του κτιρίου. Διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει ένα παλάτι που πρέπει να δείχνει επιβλητικό, διαφορετική προσέγγιση έχει ένας ναός που προσπαθεί να προσεγγίσει το θείο, ένα σπίτι, ένα εμπορικό κτίριο.

Εδώ θα αναλύσουμε το πως το Qi – Τσι, επηρεάζει τα κτίρια με κυματοειδή αρχιτεκτονικές επεμβάσεις. Δεν συναντούμε πολλά τέτοια στην καθημερινότητα, μιας και οι απλές γραμμές είναι πιο εύκολες στην κατασκευή και δεν χρειάζονται την ειδική επεξεργασία που συναντάται σε τέτοιες τεχνοτροπίες.

Αυτή η αρχιτεκτονική είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στοιχείου νερού στο φενγκ σούι. Το στοιχείο νερό είναι ένα από τα πέντε στοιχεία. Το σχήμα του είναι αυτό ενός κύματος, αυτές οι καμπυλώδεις γραμμές.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση στην αρχιτεκτονική σε ουρανοξύστες και πολυκατοικίες για κυματοειδή κτίρια, τα λεγόμενα Κτίρια Κύματα – Wave Buildings.

Σε κήπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί το στοιχείο νερό, που μπορούμε να το δούμε ύστερα από μελέτη στον χώρο με επαγγελματία σύμβουλο.

Absolute Towers / MAD Architects, Ορλάντο, Καναδάς
Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;