Το ημερολόγιο Hsia (夏历), επίσης γνωστό ως ημερολόγιο δέκα χιλιάδων ετών, είναι ένα κινεζικό ηλιακό  ημερολογιακό σύστημα που βασίζεται σε έναν κύκλο 60 ετών. Χρησιμοποιείται για την εξαγωγή των Ουράνιων Κλώνων και των Γήινων Κλάδων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Τεσσάρων Πυλώνων του Πεπρωμένου ενός ατόμου, επίσης γνωστών ως Ba Zi ή Οκτώ Χαρακτήρες της γέννησης ενός ατόμου.

Μια από τις κύριες χρήσεις του ημερολογίου Hsia (夏历) είναι η επιλογή του κατάλληλου συντρόφου για γάμο. Οι Τέσσερις Πυλώνες του Πεπρωμένου – Four Pillars of Destiny  – αποτελούνται από τον Πυλώνα του Έτους, τον Πυλώνα του Μήνα, τον Πυλώνα της Ημέρας και τον Πυλώνα της Ώρας, καθένας από τους οποίους αποτελείται από ένα Ουράνιο Στέλεχος και ένα Γήινο Κλάδο.

Εκτός από τη χρήση του στην προσωπική μαντεία, το Ημερολόγιο Hsia (夏历) χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες μορφές κινεζικής γεωμαντείας, όπως το Φενγκ Σούι με την τεχνική Ιπτάμενα Άστρα. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση της ενέργειας ενός συγκεκριμένου χρόνου και τόπου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της θετικής ενέργειας και την ελαχιστοποίηση της αρνητικής ενέργειας σε έναν χώρο.

Συμπερασματικά, το ημερολόγιο Hsia (夏历) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση των ενεργειών ενός συγκεκριμένου χρόνου και τόπου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προσωπική μαντεία καθώς και σε διάφορες μορφές κινεζικής γεωμαντείας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το αρχαίο κινεζικό σύστημα μαντείας και την τέχνη του Φενγκ Σούι.

Open chat
1
Γειά σου και καλωσήρθες στο fengshui.gr. Πως μπορώ να βοηθήσω;